onsdag, april 08, 2009

Nyt betræk til skuldrene

Netop som det begynder at blive vældig forårsagtigt er jeg blevet færdig med en vest til Kæresten. Den er fotograferet inden de sidste tråde er hæftet og lynlåsen syet i, for at få billedet i dagslys. Designet ses bedst fra ryggen, rib af varierende bredde: 1,1,2,3,5,8,13 og så retur. Også kaldet Fibonacci-tal, hvor hvert led i rækken er summen af de to foregående.

Efter en kontrolprøvning blev det en temmelig lang vest, den går ned til midt på rumpen når den står åben. Det blev samtidig igen en model med en antydning af ærmer, for at passe på den yderste del af skuldrene.

Der er strikket en kant op hele vejen langs forstykket, som fortsætter op i kraven. Glatstrik, afsluttet med én række retstrik for at begrænse at forkanten ruller. Kraven ruller, da den er 7 p glatstrik på det højeste sted.

Fakta: 540 g Irlanda Mohair fra BC Garn og p 7 (metal, 60 cm rundpinde)
Str: Han bruger normalt str XL for at få bredde over skuldre og længde på kroppen. Modellen er ret slank, men kan let tilpasses andre mål eller anden strikkefasthed.

Hot / not? Godkendt som model, praksis vil vise om den bliver lige så populær som den første vest. Den er blevet brugt flittigt hele vinteren :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar