søndag, oktober 19, 2008

Vesten, nu med skulderdække

Den oprindelige bestilling på en vest var afledt af mine sjaler, hvor vi ret hurtigt var enige om at mænd ikke går med sjaler.Så bestillingen lød på en vest, der kan varme nakke og kanten af skuldrene. Modellen jf. opskriften var ikke helt nok til at dække skuldrene, så der måtte mere til.
Efter at modellen endelig! var tør (det tog næsten en uge i vores uopvarmede bryggers) og lynlåsen er monteret, var det tid til at konstruere et skulderdække.

Fakta, hvis andre mænd skulle have samme behov:

Opsamling af passende antal m rundt i ærmegabet (på p4), opsamlingen starter ved sammenstrikningen oven på skulderen. I dette tilfælde 97 m og jeg strikkede én omgang med alle m. Skulderdækket er derefter strikket i facon ved hjælp af short row shaping, dvs. strik 15 m ned af ryggen, vend, strik tilbage og 12 m ned af brystet, vend. Derefter øges med 7 m ved hver vending, så det passer med 5 vendinger for at komme helt ned til midt under ærmet. Der strikkes i 'welt pattern' dvs. to rk. der er ret på forsiden af arbejdet, to rk, der er vr. på forsiden - det matcher med de tværgående striber.

Efter sidste vending strikkes én række, hvor der i de fire nederste short rows, både for og bag, strikkes 2 m. sammen, så der ialt tages 8 m ind.

Herefter sluttede jeg af med 2 rækker retstrik + 2 rækker mere i retstrik på p. 3½. Lukkes af i retstrik fra vrangsiden, hverken stramt eller løst.

Det færdige resultat har siddet på ham resten af dagen.
4 kommentarer:

 1. For syv søren, hvor er den god. Simpelthen bare flot, og super pasform!

  SvarSlet
 2. Superlækker vest! Ærmerne er en klar forbedring, og den klæder Farfar rigtig godt:-)

  SvarSlet
 3. grendesign9:14 PM

  Den er så absolut i topklasse - virkelig god!! Og ærmekanten er super. Min mand kiggede lige på den og vendte tomlen op, så der er tale om strik hvor en mand stadig ligner en mand.
  KH Britt

  SvarSlet
 4. Kære alle
  Tak for roserne :)
  Jeg håber at have undgået veste-svaret på 'the sweater-curse'.

  SvarSlet