søndag, oktober 05, 2008

Nyligt læst

Mellem strikkeriet sker det også at der smutter en bog med. Den bedste der er set den seneste måned er Per Pettersons 'Aske i munden, sand i skoen'. Den var jeg fuldt opslugt af mellem Roskilde og Fredericia en dag på vej hjem, og så var den desværre ikke længere. Morsom, almengyldig og en af de bøger, der bare går rent ind fra første side. Han er fremragende.

Det kan godt lade sig gøre at læse under strikningen. Det koster lidt baglænsstrik en gang imellem, men på den måde har jeg fået læst Havets katedral. Mere romantisk og en bredere fortælling end Petterson. Historien er en anelse usandsynlig efter min bedste overbevisning, hovedpersonen har så mange liv som en kat, dog en god historie og med stor billeddannelse. Det kan ikke vare længe inden den bliver filmatiseret, det egner den sig flot til. En udmærket historisk roman med passende dosering af drama, romantik og hævn til at læsningen glider let hen over de mange sider.

2 kommentarer:

  1. Lydbøger er også ganske velegnede, omend man er meget begrænset af udvalget. Men det har i det mindste fået mig i gang med "læseriet" igen.

    SvarSlet
  2. Hej Bettina
    Bestemt, og der undgår jeg at slippe pindene for at bladre ;.)

    SvarSlet