mandag, oktober 13, 2008

Vesten

Så er vesten færdig og ligger til tørre på det lyst røde håndklæde.
Opdragsgiveren ønsker sig lidt mere skulder-dækning, så der skal opfindes et lille ærme, han er ikke helt tilfreds inden modellen er helt skrædderstrikket. Nu er den ellers færdig ifgl. den originale opskrift, lidt længere end angivet, ca. 7 cm, så hele den lange ryg kan blive dækket. Den har været prøvet på og passer meget fint i omkredsen uden at være for slasket.
MonteringsÅge har givet instrukser mht. isyning af lynlåsen, som afventer at værket bliver tørt. I går havde han gang i hæft-o-matic nålen og fik hæftet alle ender på vest og sokker.

Fakta: 485 g Karisma Superwash til vesten (str. M, ca. 105 i brystvidde og længde incl. krave på ca. 70 cm)
Pinde 4. Jeg havde kun rundpind 60 cm, det var lige ved at være i underkanten til kroppen. 80 cm havde været mere behageligt.
Opskriften er fra Knitting Classic Style og ret velskrevet. Ikke meget overladt til improvisation og de har regnet efter med lommeregneren. Ingen sammensyninger, bortset fra kraven, som er dobbelt og derfor selvfølgelig skal syes fast. En af de detaljer, som gør den lidt checket.
Generelt et godt strikketøj, let, god fornemmelse af produktivitet og den så ved første prøvning godt ud på modellen. Vi går i forhandlinger om et live-billede, når den er helt færdig.

2 kommentarer:

 1. grendesign6:45 PM

  Wuaw! Den ser rigtig god ud - sådan en superklassiker, der vil blive slidt op.
  Gode opskrifter - det kan vi lide!
  KH Britt

  SvarSlet
 2. Tak, slidt, ja, det håber jeg. Du har helt ret mht opskrifterne, det giver lidt mere ro i strikken når der ikke er sudoku indblandet. Selv om jeg gerne strikker lidt autonomt og forbeholder mig ret til at ændre i opskrifterne.

  / Kirsten

  SvarSlet