tirsdag, marts 04, 2014

Tæskeholdet

Vi har gjort et nyt dyk i bunken af amerikansk samtidslitteratur, denne gang med Tæskeholdet banker på af Jennifer Egan.
Kendt komposition, med enkeltstående kapitler og skiftende hovedpersoner, plukket fra samme personkreds. Modellen er set en del i den nyere litteratur, jeg vil dog ikke udelukke at Egan var en af de første (i denne omgang). Denne opbygning af romanen har den meget lavpraktiske fordel, at man som travl læser kan tage ét kapitel ad gangen, og dermed få bidt læsningen op i overskuelige bidder, og stadig holde sammenhængen og få en god læseoplevelse.

Fortællingen kommer imponerende langt og dybt i forhold til at bogen er på knapt 300 sider, hvilket er en cadeau til forfatterens evne til at få karakteriseret sine personer hurtigt og godt. Personer og situationer er noget langt ude i forhold til en dansk dagligdag - og ingen af læseklubbens medlemmer er posh nok til at afgøre om det er en realistisk skildring af rock / mediemiljøet i USA. Uanset, så var vi godt underholdt, og bogen er absolut læseværdig. Kan anbefales - og er let tilgængelig, blandt andet på biblioteker og på ereolen.
Som kuriosum - det var så vidt jeg husker første gang i læseklubbens historie at alle havde læst på elektronisk vis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar