mandag, juni 13, 2011

Pinseglæder

God pinse!
Den sidste af forårets forlængede weekender, hvor pulsen lige når at komme ned, og blive nede, inden hverdagen kører løs igen.
Denne pinse har budt på en treårs fødselsdag, hvor fødselsdagsbarnet ifgl. forældrene var fra kl. 8. Gæsterne var der først kl. 11, til en dejlig brunch, og der blev pakket gaver ud til den helt store guldmedalje. Dagens hit var en mejetærsker.

Lidt havearbejde er det blevet til, det er nu lykkedes at få bundet tomater og agurker op i drivhuset, samt sået endnu en række basilikum. Tomaterne er nu ved 4. blomstrende klase, så nu er der kun tre igen. Min far, tomatdyrkeren har lært mig at have tålmodighed til den 7. blomstrende klase, inden jeg kan forvente modne tomater. Endelig, så  - tada - er vi nu nået til desserter af egen avl.
Først jordbær, som i starten bedst nydes bare med sukker og fløde. Der var rigeligt til to i beddet, så der var lidt til yoghurten morgenen efter. De første bær var der for en uge siden, og det var solsorten også. Men, problemer, der kan løses med et hurtigt indkøb i et havecenter kan vi lige overskue.
I dag har jeg plukket stikkelsbær, som er ved at blive til en kage.
Stikkelsbærkompot (stikkelsbær, lidt hyldeblomst / hyldeblomstsaft, sukker), simret kort sammen.
Creme af et par eller 5 spsk. fløde + et æg + en blomme, alt rørt sammen og hældt i bærkompotten, som lige står et minut, og derefter hældes i et fad. Smuldredej med sukker kommes ovenpå og derefter bages den i ovnen. Ca. 35-40 min / 190 grader.
Den detaljerede opskrift er fra Nigella Lawson, Køkkenets gudinde.
Lille hare er blevet større, og kigger stadig forbi. Her til en bid morgenmad og en formiddagslur.

2 kommentarer:

 1. Anonym4:04 PM

  God pinse til dig også!

  Åh ja, jordbær og stikkelsbær af egen avl... jeg trænger til en have NU ;)

  SvarSlet
 2. Tak :-)
  Ja, det er skønt. Især når Kæresten er en flittig havemand. Jeg sår og høster, han gør det meste der i mellem.

  SvarSlet