mandag, juni 06, 2011

KulTUR

Dejlig lang ferie, med mulighed for andet end våde numser i kajakken. Lørdagen blev brugt på en tur - teater, mad og museum.
Efter alle havde samlet sig sammen lørdag morgen startede vi bilen og kørte mod øst. Pyh, det var varmt at køre. Kursen var sat mod et svalt museum, som sandelig kom til at demonstrere forskellen mellem moderne højisoleret byggeri og ældre, knapt så isoleret byggeri. Vi ramte sandelig Ordrupgård Museum lige til spisetid :-) Efter en hurtig frokost var det tid at hilse på Fynboerne og en stribe franskmænd. Hvis nogen har en Renoir til overs, så sig endelig til. Der var også mulighed for et kig ind i det gamle herreværelse. Lidt overdrevet skønvirke efter min smag, det minder lidt om farfars og farmors stuer.
Modsætningen findes lige om hjørnet, for Ordrupgård Museum rummer samtidig det efterladte hjem efter et rigtigt 50-møbeldesign-ikon. Finn Juhls hjem står næsten uberørt. Enkelt og hvidt, med farveklatter hist og her. Huset er bygget i 40'erne, og har været ultra moderne. Herlig rumindretning, og et kæmpe soveværelse.
Med billeder og bygninger på nethinden tog vi videre, med et kort pitstop for aflæsning af dyner og skift til kollektiv trafik. Jeg skylder Kæresten en øl, i stedet fik vi et glas vin på en vinbar, inden vi tog på kineserrestaurant. Super lækkert, selv om vi ikke forstod alt af tjenerens forklaring. Kinesisk/engelsk er svært, maden fremragende. Dim Sum ligger lige om hjørnet af Skuespilhuset, og teatermenuen var fint timet og passende i størrelse.
Vi indtog Skuespilhuset for at se Fanny og Alexander, et grumt stykke og flot spillet. En fornøjelse at se landets fornemste scene og dygtige skuespillere rulle sig ud - når scenografi, lyssætning og skuespil alt er af høj klasse. Så var vi også næsten mætte på alle måder og med en enkelt hotdog til Kæresten i maven kunne vi tage 'hjem' i seng. Ingen bytur til jyderne i denne omgang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar