mandag, juni 15, 2009

Vroom - biler i gang

Så er Bilerne i gang. Det går slet ikke så stærkt som på Le Mans, men første runde er gennemført. Dette er begyndelsen på første ærme, jeg forsøger mig med ærmetricket til at måle strikkefasthed. Jeg har ikke lyst til først at strikke prøve med tofarvestrikken. Strikkefastheden er til den store side, så nu prøver jeg med det andet ærme og pind 2,75 i stedet for pind 3. Heldigt at der er to ærmer, så kan jeg vente med at trævle 1. ærmes mønster op, til jeg er sikker. Det ville være kreperligt at konstatere at pind 3 var det rette, efter at have trævlet op. Garnet (CottonWool) er lidt uelastisk, og da jeg snor farverne ret tit for at undgå småfingre i mønstertråde vil jeg godt have en lidt tæt strik.
Der er sørme også blevet noget færdigt i weekenden: Monkey sokker til Kathrine. (Det er mine ben, der var fotograf på).
De er sjove at strikke og mønsteret gør det yderst motiverende. En rapport er 11 omgange, så der skal ikke så mange til.
Det var et par dramatiske sokker. Først, halvvejs i den første sok konstaterede jeg at garnet ikke ville række, så tilbage over hælen og indsætte en hæl i en matchende farve. Det var det, der skulle til, der er ca. 40 cm garn tilbage af den lyse grå. Nervepirrende at strikke de sidste omgange på 2. sok og regne mellemtider ud - hvis det halve af garnet er x armlængder, når jeg så 2 omgange med det?
Der havde været mere drama, idet jeg knækkede en af mine gode pinde :-( Heldigvis så tæt på spidsen at den kunne slibes lidt, så nu har jeg 4 pinde på 6 inches og én på 5 inches.
Fakta: 101 g strømpegarn fra Brugsen. Lidt groft og stift i forhold til det luksusgarn, jeg har strikket med på det seneste. De er blevet blødere efter vask.
Mønster: Cookie A - Monkey. Godt mønster, god pasform og som sagt vældig motiverende. Jeg er blevet ret begejstret for lace og snoninger på strømper efter disse samt boyfriend socks.
Størrelsen er ca. 39, og jeg har 6 mønsterrapporter i foden.
Pinde: Pind 2, træpinde fra Grafton Fibres. En cadeau til mønster og pinde at jeg så hurtigt har fået strikket et par strømper på pind 2
Hot: Afgjort hot. Jeg skal ha' set nærmere på Cookies strømper, disse er fede. Jeg synes det gråmelerede garn fremhæver mønsteret godt. Modtageren har prøvet dem og udtrykt tilfredshed. Hun holder af at gå i strømpesokker og jeg forventer at kombinationen af brugsens robuste garn og det tætte strik på de tynde pinde gør dem nærmest uopslidelige.
Så skulle alt jo være godt på cashmere-ometeret, men der er lige kommet noget rødt i vejen. Lucca Fino var på lager, men jeg valgte at supplere den med en tråd Tvinni for at få en mere veldefineret strik. Foreløbig er jeg vild med farven og glæder mig til at se modellen i virkeligheden.

3 kommentarer:

 1. Uha, en masse lækre projekter du har gang i, glæder mig til at følge med!

  SvarSlet
 2. Whheee, sikke nogen skønne ting, du laver der.
  Klogt at støtte Lucca'en med et mere formfast garn - Lucca alene er ret slasket.
  :-) Britt

  SvarSlet
 3. Takker :-)
  Jeg vil også ha' en snoninger, så håber det er hvad teststrikken går ud på

  SvarSlet