tirsdag, juni 09, 2009

Søndagstur

Søndag morgen startede vi det røde lyn og kørte sydpå til Hamborg.

Målet var frokost, eftermiddagskage og koncert i den gamle koncertsal - Laeiszhalle. Måske en havnerundfart, for at se containerskibe på nært hold.


Vi ankom og fik parkeret lidt før frokost, og så var det ud i byen, til fods. På vej mod havneområdet mødte vi dem her:

Der var også storskærm med præst, og anledningen var MOGO - Motorrad Gottensdienst. Rigtig mange motorcykler - nok 500 meter og i seks rækker og masser af læderbetrukne mennesker, tilsyneladende på familietur. Ikke lige min normale forståelse af motorcyklister i mængde.

Vi fik vores frokost og småregnen fortsatte, så vi nøjedes med at gå rundt på havnen og se på den nye bydel, der gror op.

Derefter var det tid til kaffe og en chokoladekage (ja, det gælder om at have prioriteterne på plads), på cafe. Vi konstaterede at turisterne sad i gadeplan, de lokale sidder i underetagen, med udsigt til Alster-søen.

Lidt formaliseret kultur blev det også til, ud over at se på byen og bydelene - vi var i Hamburger Kunsthalle, hvor der let kan gå en hel dag. Vi så et minimum af udstillingerne, herunder nogle fuldstændig skønne altertavler fra 13-1500 tallet. Jeg er let til salg for guld og dårligt perspektiv. Kombinationen af meget fint håndværk i en række detaljer og fantastisk dårlig perspektivtegning kan give en meget charmerende virkning.
Efter mere mad, lun andesalat, saltimbocca og chokolademousse, var det koncerttid. Det er en stor oplevelse at sidde på første række (i travesko), med en nærmest dansende klarinettist som solist. Efter koncerten var der god plads på die Autobahn, så vi nåede hjem i fin stil inden midnat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar