søndag, juni 21, 2009

Læseklub med engelsk klassiker

En engelsk klassiker: Forster - Howards End var på programmet denne gang, hvor læseklubben i øvrigt kunne besigtige det nyrenoverede hus 1. Vi kan konstatere, at når en vellykket renovering er færdig, så lægger man egentlig ikke mærke til den, så harmonisk er resultatet.

Nå, klassikeren er lige kommet på dansk, ellers fås den til yderst rimelig pris på engelsk. En historie fra en anden tid, smukt skrevet. Dejlig bog, med to yderst forskellige søstre i hovedrollerne. De vælger to meget forskellige strategier for deres liv, som smelter sammen til sidst i en lidt urealistisk happy end. Der laver forfatteren måske rigeligt med kunstgreb, muligvis for at skaffe sig af med et par irriterende personer, som forhindrer en fornuftig afslutning.
Til hængekøjen kan alternativt anbefales en krimi fra næsten samme periode: Månestenen af Collins. En rigtig røverhistorie, med herresæde, romantik, indiske og britiske banditter samt ædle stene. Meget morsom og gemytlig læsning for alle, der holder af britiske krimiserier.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar