torsdag, september 22, 2011

Slutspurten på min konceptKAL

Tak for hilsenerne vedrørende yngste skud på stammen. Han har fået sit første stykke håndstrik og mere vil følge med tiden.

Forstyrrelserne er overstået, farveskiftene er sket og feriegarderoben er opdateret.
Med andre ord, så er denne omgangs konceptstrik afsluttet, og resultatet er her.

Jeg er glad, og den kommer til at blive brugt en del, for dette efterår forventer jeg at der kun er korte gåture i den daglige transport, hvor en lun poncho er velanbragt, og så kan den fungere som nødberedskab når der er køligt i kupeen eller på kontoret.

Fakta:
Mønster: En marginalt modificeret version af Kastanjestriks Ragnhild. Mønsteret er købt hos hende, på messe i Middelfart. Jeg har lavet en længere krave, og strikket rent rib (2r, 2vr). Det kunne være gjort endnu smartere, ved at lade snoningerne (4 m) gå ud fra én rib-stolpe i kraven. Ellers har jeg fulgt mønsteret.
Garn: Basis er en mørk rød, en kaffebrun og en brændt orange Supersoft fra Holst garn, samt en rustfarvet Tvinni tweed og en klar rød Tvinni. Tilsat en klat klar orange Tvinni samt to rester af et tyndt Rowan garn. Der er brugt tre tråde og skiftet farve med hyppige, og uregelmæssige mellemrum. På de nederste omgange sker det, at der er skiftet to farver på en omgang, hvis der har været mange afbrydelser. Indslaget med den klare røde og den klare orange kom til efter halsen, hvor jeg trængte til lidt mere spil i farverne.
Strikkefastheden er lige i underkanten af mønsteret, hviket ikke betyder noget i praksis. Længden reguleres let med en ekstra rapport af snoningsmønsteret.
Det færdige værk vejer 460 g, den forrige, som er to rapporter længere, vejede 525 g.
Pinde: Til denne version brugte jeg pind 6 hele vejen, fordi jeg håbede at ribben i kraven trækker sig lidt mere sammen end snoningsmønsteret i originalen. Det fungerer ok, og hele værket er strikket på Knitpro pind 6, i 40 og 80 cm længde. Lidt mange masker til sidst, uden at være umuligt.
Hot/not: Absolut tilfreds. Mønsteret træder mindre tydeligt frem i de mange farver, tydeligt nok i virkeligheden, til at jeg er tilfreds. Farverne er rigtig efterår og længden er lige tilpas til mig - lang nok til at varme, uden at være i vejen. Mere praktisk i dagligdagen end de elegante sjaler med ender, som med eller uden kvaster risikerer at glide og skride.
Konceptstrik - sjov ide, der kan fortjene en endnu vildere udførelse.

4 kommentarer:

 1. Hvor er den flot. Perfekt til efteråret :-)
  God fødselsdagsweekend. Glæder mig til november.

  SvarSlet
 2. Den er sandelig fin! Forstyrrelser eller ej.....
  Utroligt, at du ikke har brugt flere farver end du nævner. De hænger virkelig smukt sammen.

  SvarSlet
 3. Anonym8:13 AM

  Den er rigtig flot! Skønne farver og dejligt mønster.

  SvarSlet
 4. Den blev rigtig fin - meget flotte farveskift, dine forstyrrelser gav dig!

  SvarSlet