onsdag, april 27, 2011

Poncho

Det virker næsten overflødigt med denne mængde uld i forårsvarmen. Under alle omstændigheder, så giver en køretur til Todi tur/retur megen god strikketid, selv om jeg også tog en del af køretiden. 
Strikket fra halsen og ned er der fra 4 -5 mønsterrapport rigtig mange retmasker, så der også er tid til at nyde udsigten fra bilen. Det var en interessant oplevelse at spole frem og tilbage i foråret, i krydset mellem nord og syd, især krydset over Alperne. Jeg tror aldrig turen fra Brennerpasset ned mod Verona har været smukkere.
Det er ikke glatstrik alt sammen, heldigvis (gaab), der er også et smukt snoningsmønster. Heldigvis er det muligt at strikke snoninger uden hjælpepind med kombinationen af god shetlandsuld og spidse pinde. Ellers forudså jeg adskillige mistede hjælpepinde i bilen og meget utilfredshed. Efter en vask er ujævnheden efter en reparation af koks i den nederste mønsterrapport heldigvis forsvundet. Det lykkedes at vende snoningen forkert to gange i træk, og det var endda hjemme på sofaen!
Lidt fakta:
Mønsteret hedder Ragnhild og er fra Kastanjestrik. To mindre justering - halskanten er strikket på en mindre pind (5 mm) for at gøre hullet lidt mindre, og der er en ekstra mønsterrapport efter ønske fra modtageren.
Garnet er Jamieson og Smith, Spinddrift, to-trådet. Der strikkes med to tråde og jeg har brugt 525 g. Med en løbelængde på ca. 420m/100g er det   Mønster og garn købt som kit i Middelfart. Lækkert garn, og lækker dyblilla farve. Lidt tykkere end de andre totrådede uldgarner jeg har på lager. Det overraskede mig lidt at garn i den prisklasse kommer uvasket. Det var dog i fed, så det var let nok lige at putte i vaskemaskinen. Desværre opdagede jeg det først da jeg havde nået at rulle første fed op, og strikke halvdelen af halskanten. Det måtte jeg så døje med i starten.
Pind: Halsen (første mønsterrapport) er strikket på pind 5, resten på pind 6. Opskriften bruger kun to str. rundpind, 40 cm og 150 cm. Jeg har ikke forstået, hvordan det kan lade sig gøre, med mindre hun regner med at bruge Magic Loop. Det skal ikke skille os ad, med de udskiftelige wirer startede jeg på 40 cm, derefter 60 og til sidst 120 cm. Selv med en ekstra mønsterrapport og dermed 32 masker ekstra i omkredsen var 120 cm lang nok. På pind 5 var mønsteret lidt stramt at strikke, derfor brugte jeg hjælpepind, og glemte den på familiebesøg. Heldigt, at jeg har flere :-)
Hot / not: Halsen på pind 5 var generelt lidt stram at strikke og ikke den fedeste oplevelse fra start. Jeg var ikke 100% begejstret, det hjalp, da der blev skiftet til pind 6, som virker som det naturlige match med det dobbelte garn. Efter disse startvanskeligheder blev smilet bredere og bredere. Denne version skal afleveres til min mor, og mon ikke jeg skal ha' en selv.

1 kommentar:

  1. Hvor er den smuk den lilla poncho ! Det ser ud til at den sidder rigtig godt også. Kan du huske hvad du gav for kittet?

    Mange hilsner

    Pia

    SvarSlet