mandag, september 26, 2011

Australsk udflugt

En aktiv weekend. Startende fredag aften med børnefødselsdag, og en spontan invitation til svigermor til overnatning. Heldigt nok, for hendes bil valgte at løsne udstødningen på vejen fra fødselsdagen til os, så hun ankom i en noget larmende og raslende bil. Efter en god nats søvn drog Kæresten mod børnebørnene, svigermors bil blev hentet af autohjælpen og jeg tog østpå til læseklub.
Den aktuelle bog 'Picnic at Hanging Rock' var valgt som henvisning til at et af medlemmerne lige er kommet hjem fra Australien. Vi havde alle læst HELE bogen, de to andre havde endda også set filmen.
Bogen er angiveligt en af de mere kendte australske bøger, og blev genoptrykt adskillige gang i forbindelse med filmatiseringen. Den generelle holdning var, at det ikke var stor litteratur, som i klassiker med stor K, men alle var godt fornøjede med bogen.
Historien er udmærket skrevet, fortalt med et stort glimt i øjet og med mange muligheder for læserens egen fortolkning. Nogen steder grænsende til det småirriterende, for én, der er vant til gerne at have et svar. Der er en klassisk hovedhistorie med mange sidehistorier, der sagtens kunne være blevet udviklede yderligere. I bedste russiske stil er der en indledende præsentation af alle medvirkende, med en meget britisk tilføjelse og historien giver en glimrende præsentation af de sociale lag i Australien for 100 år siden.
Naturen og forfatterens glæde ved Australien spiller en betydelig rolle og er efter mit begrænsede kendskab til Australien fint beskrevet. Det er måske svaret på, hvorfor bogen er et væsentligt australsk værk. Bog og film ligger efter sigende tæt op ad hinanden, og kan begge anbefales.
Søndag formiddag tog vi en rotur - herligt vejr. Denne gang var det Kæresten, der så en springende fisk. Jeg måtte på dyrefronten nøjes med 27 krabber, en håndfuld søstjerner i forskellige størrelser og flere brandmænd, end jeg har lyst til at komme ind på. Herlig tur, hvor vi var ude at runde Vejlefjord hotellet fra søsiden. Resten af søndagen gik med almindelig husholdning, afslapning og til sidst søndagsdessert med æbler og tranebær, inspireret herfra. Både æbler og tranebær fra haven - herligt.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar