fredag, september 09, 2011

Når målgrupper går galt

I går fik jeg dette brev. Kan godt afsløre, at jeg ikke har tænkt mig at følge opfordringen til indmeldelse i 'sagen'. Bare fordi jeg er opkaldt efter min mormor, og normalt godt tilfreds med mit fornavn.
Vi fik os et godt grin, og så røg det ellers i papirkurven.

I forvejen var jeg lidt muggen over navngivning af målgrupper, efter en artikel i sidste uge i Weekendavisen. Her optræder 'Kirsten', en midaldrende kvinde, bosat lidt ude på landet i Midtjylland. Gift med Åge. Hun er førtidspensionist eller ansat som 'varme hænder' i det offentlige. Bruger sin tid blandt andet på loppemarkeder og køb og salg af gamle sager. I det hele taget ikke mig, og det bliver bare mere og mere afvigende, jo længere man kommer ind i artiklen. Fair nok, en persona skal have et navn for at blive nærværende, men hvorfor mit?
Det generer mig med den politiske målgruppediskussion - ud over min sårede forfængelighed - så generer den kræmmermentalitet og egennytte, som præger debatten, for at indfange de afgørende procent tvivlere. Jeg har set overvejelser om valgsystemer, som giver mulighed for mere nuanceret stemmeafgivning, og jeg må indrømme at her en uge inden valget, kan jeg se pointen.
Der findes heldigvis andre måder at diskutere demokrati på, se for eksempel her hos Borgerlyst.   

3 kommentarer:

 1. Hvorfor får jeg aldrig de breve, de er så sjove! :-) Jeg er opkaldt efter min farmor, som ville have været omkring de 110 i dag.

  SvarSlet
 2. Ha ha - tror du ikke snarere, de sender det tilfældigt ud? Jeg har lige hørt om en anden, der fik brev og havde en mindre krise.....
  Jeg er opkaldt efter min oldemor, men hun er måske for gammel til målgruppen!

  SvarSlet
 3. Fnniiiis - set positivt, så har ældresagen ikke fået fat i personfølsomme oplysninger nemlig din fødselsdato :-)

  SvarSlet