mandag, oktober 18, 2010

Rundet de 10 km

Det drejer sig ikke om atletiske udskejelser, men om at der længe har været stille på FO-fronten. Det skyldes, at strikketiden har været koncentreret om et par større projekter, som nu begge er blevet færdige, og det er sket nærmest indenfor en uge. Desuden er det første par af to par barnestrømper færdige, hvilket i alt lægger 2975 + 856 + 193 = 4024 m til målebåndet.
Det første projekt at præsentere er efterårets kjole-kreation, som siden billedet er taget har fået kant i andet ærmegab, også. Nu mangler kun en vask og den endelige prøvning, inden det afsløres om suk og klage over de lange omgange er faldet godt ud. Jeg sprang blondedelen af kanten over, det var ikke lige min stil. Desuden har jeg sprunget udtagningerne i det sidste panel over, og tilføjet en ekstra rapport, for at få et par cm ekstra i længden.
Der er gået 425 g gråt 2-trådet Geilsk uld/bomuld til værket, som derfor føles meget lunt og blødt. Jeg er enig med Britt, det garn kan ikke kradse. Med en langærmet t-shirt og et par sjove strømpebukser er jeg klar til efterår/vinter. Der udestår at tælle antallet af masker i omgangen i det sidste panel, som var ved at kede denne strikker voldsomt. Den ultimative test af processtrikkenen, jeg er ikke 100% proces - det skal også være færdigt, og det blev den så nu.
Pind 3,5 og 3, 25 Harmony, de er simpelthen dejlige. Behagelige og spidse, min pegefinger kom til at mærke til det sidste i går... Ærmegabet på en 60 cm pind var lige på kanten af at kunne lade sig gøre, så der skulle skubbes masker jævnligt.
Mønsteret er her, hvis andre skulle have lyst til at strikke sig en kjole. Jeg har set den som brudekjole med et par ekstra paneler i længden, og hvid. Selvfølgelig på Ravelry.
Kjolen var med på webstrik-festival, hvor jeg også havde håndtenen med. Nu er jeg gennem første halvdel af ulden, og her er resultatet, som er blevet til to-trådet garn senere på søndagen og lige nu hænger til tørre, efter et dejligt varmt bad. Her er 2 x singles i solskinnet:

5 kommentarer:

 1. Anonym2:40 PM

  Den er blevet meget smuk, din kjole.
  Og tillykke med de mange km strik! Det er temmelig imponerende!

  Kh Karen

  SvarSlet
 2. Tak skal du have, jeg glæder mig også til at tage den på, efter en vask.
  Også tak for lykønskningen, nu er det tid at checke Ravelry, hvordan det står til med de andre mål for året.

  SvarSlet
 3. Den er superflot!! Imponerende arbejde at strikke en hel kjole.
  :-) Britt

  SvarSlet
 4. @ Britt - Tak skal du have, og du ved, hvad du taler om ;-)

  SvarSlet
 5. Tillykke med de 10, og sikken en smuk kjole, og det garn er bare super lækkert.

  SvarSlet