søndag, august 08, 2010

Længste kajaktur

Lørdag stod vi tidligt op, smurte madpakken og kørte til vandet. Vi havde kajakkerne i vandet 7.50 - uhørt tidligt på en fridag.
Fantastisk vejr, vand som et stuegulv i starten, det ser så blødt ud at jeg har lyst til at røre overfladen. Det endte med at vi sejlede næsten helt til Juelsminde. Hjemturen var i middagsheden, varmt og på kanten af solstik, så vi var godt brugte til sidst og hver en bid af madpakken var væk.
Hjemme kan vi måle op, at vi har sejlet 30-35 km, i alt 5-6 timers sejlads, som har skullet repareres på i dag med daseri, spind og strik / lego-byggeri og havenusseri.
Vejle Fjord er et af de steder i Danmark, hvor bøgen i høj grad spejler sig, og i nogle tilfælde ender sit liv ved at glide ud i vandet, med meget maleriske scenarier som bonus for os 'turister'.

Der har været forskelligt liv langs fjorden i mange år, og vi fik formiddagsmadpakken ved en forladt badetrappe lige neden for Barrit.
På turen så vi blandet dyreliv, de mest opsigtsvækkende var to marsvin (på afstand) og en vældig masse små fisk, som sprang i overfladen. Ingen (stor) hval. Desuden var der selvfølgelig et hav af måger, digesvaler og terner.

2 kommentarer:

 1. Anonym4:22 PM

  Dejlig beskrivelse - men når man er i kajak, så ROR man. Sejle gør man i en motor- eller sejlbåd!

  I er jo så aktive, at I ror - I sejler ikke kun afsted.

  mvh
  Line - kajakROER

  SvarSlet
 2. Tak for kommentaren! Det er en herlig friluftsaktivitet.
  Denne sommer har jeg konstateret at kajakken drives frem ved at ro - ikke padle, som jeg ellers ville have sagt.

  SvarSlet