tirsdag, juli 13, 2010

Svaret på alting?

Så blev det min tur, i et kort øjeblik at være svaret på alting.
Dagen blev indledt med et tordenskrald, meget ubekvemt for vasketøjet på tørrestativet. Det betyder et hurtigt, pyjamasklædt og barfodet raid ud til tørresnoren mens de tunge regndråber falder. Derefter et nyt forsøg på at sove, nu hjulpet af regnvejret og temperaturfaldet. Det var egentlig planen at vi skulle have en morgentur i kajakkerne, men risiko for torden aflyser den plan. I stedet giver det en ekstra morgensøvn efter en varm nat.

Husets overbamse har sneget sig på udflugt og måtte derfor sende en hilsen fra distancen, så den sædvanlige spiselige fødselsdagsgave fra hans pote udeblev. I stedet sørger Kæresten for morgenmaden. Efter frokost osv. går turen først til Danmarks Keramikmuseum, hvor der står en meget imponerende 4 m høj krukke i haven og er mange smukke og særprægede værker inden døre.

Derefter står det på herregårdsbesøg hvor vi straks bliver indlogeret i svinestalden. Nyrenoveret og arkitektdesignet, med stemningsfulde rå, røde murstensvægge. En hyggelig tur ved vandet og i parken, en lækker sommermiddag med kylling, friske ærter, jordbær og vanilieis og og så musikfestival.
En stor fornøjelse at høre to klaverkvartetter, og en meget civiliseret måde at være til musikfestival på (middag, stol at sidde på, overnatning indendørs, eget brusebad - hvad mere kan man ønske af en musikfestival? Morgenmad? jo det er der skam også).
En ny interesse er født, for det er en stor oplevelse at sidde ca. 100 mennesker helt tæt på en pianist i verdensklasse, og opleve dem spille kammermusik. Præcis som med vores anden musikinteresse, jazzen, er det dybt fascinerende at opleve samspillet, mimikken og timingen. Her sad vi så tæt på at de dybe vejrtrækninger hørtes tydeligt, og der blev spillet igennem, violinbuen blev brugt med stort temperament, fuld volumen på musikken.

Musikinteresserede er lige så fodboldinteresserede som alle andre, derfor er koncerten til min store morskab placeret så tidligt at der var tid til at opleve 2. halvleg af VM-finalen. Det giver så andre tid til en tur i aftenskumringen i parken

2 kommentarer:

  1. Dorte9:53 PM

    Du får lige en forsinket fødselsdagshilsen. Jeg var (meget usædvanligt) en tur udenfor cyberspace i sidste uge...

    SvarSlet
  2. Tak!
    Og velkommen tilbage til det virkelige(??) liv ;-)

    SvarSlet