onsdag, juli 07, 2010

Den blødeste Pioneer

Det føles som længere, det har kun taget en måned og her er så årets første eksperimentelle fiberstrik, en bambus-uld blanding, som er noget af det blankeste og blødeste der længe er kommet af pindene.
Dette billede er det mest tro i farverne, og viser den lidt usædvanlige kant i moss-stich, som jeg ikke lige kan huske det danske udtryk for.
Den er hmm nedringet og tætsiddende, så jeg skal på udsalgsjagt efter en passende farve tynd top, for at den kan blive jobegnet. En BH i den rigtige farve og med den rette kant kan få den til at blive aften/fest egnet.
Kanten på blusen er sød i sig selv, med de hæklede muslinger. Raglanudtagningerne er lidt specielle, i en kombination med en hul-effekt. Med kun et enkelt hul, kan det vist ikke berettige til at kaldes mønster?
Endelig et billede af det samlede værk, dog ikke modelleret, af ovennævnte årsager. 
Så er det tid til strikketekniske fakta:
Garnet er 80% bambus og 20% merino strømpegarn fra easyknit.co.uk  i farvevarianten Bamboo Lagoon. Løbelængde er 400 m / 100 g og der er brugt 170 g til denne t-shirt som er str. S/M
Det er første forsøg med bambus og det er godkendt, garnet er behageligt at strikke med, selv om det ikke er helt det samme som uld. Både før og efter vask er det meget blødt, og det skal blive interessant at se hvor godt det husker faconen i brug. Garnet er håndfarvet og derfor skiftede jeg nøgle på et tidspunkt, tanken var at strikke ærmerne fra samme nøgle som den øverste del. Det kan ses på farveskiftene ovenfor, det er dog nok få, der vil se blusen nedefra i samme grad i brug. Interessant at se hvordan farverapporten forskyder sig, stille og roligt. Der er en smule tendens til at garnet kan splitte og det fornemmes knapt så robust som uld. Blandingen virker som om den er afhængig af tvindingen for at få tilstrækkelig styrke.
Pindene er helt almindelige 3½, grå Aero. Samt en hæklenål, også 3½ og antikvarisk.
Mønsteret er Pioneer, og med forbehold for udskæringen er det et fint mønster. Ikke fantastisk, men fint. Der er en lille snoning i hver side, på ærmet samt 3 stk på ryggen, som giver lidt afveksling. Super nemt, top down og ingen montering. Eneste modifikation er at jeg samlede to masker op under hver arm, til at fylde et ellers lidt stort hul. Det fungerer og eneste montering er den hæklede kant samt den uundgåelige hæftning af ender. 
Hot/not: Venter på den rette top for at nå til endelig afgørelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar