torsdag, juli 22, 2010

Rød sommer

Just in time - eller yderst vel timet er den røde sommerchemise blevet færdig.
Det passer fint til at det nu er sommerferie, og temperaturerne fortsat ligger lunt over 20 grader, så der er mulighed for at flashe værket. Hvis det bliver lidt køligere er Pioneer blevet taget i brug, og jeg har fået en hensigtsmæssig top til at tage under til den daglige brug.
Den røde sag her er godkendt med det samme, farven er smuk, og tæt på realistisk på dette udsnit.

Opskriften er enkel og fin, og garnet! Det er lækkert og jeg håber det vil holde sig smukt længe. De jakker og bukser, som jeg har i (vævet) hør holder sig smukt, så jeg er fortrøstningsfuld med langtidsværdien.
Nul sammensyning, skulderstropperne blev klaret med en sammenstrikning og så var det bare at hæfte et par ender, vaske og lægge til tørre. Nu er den klar til sommer og festivitas.

En kort faktaboks:
Modellen er Hørchemise fra Karen Noe, købt som kit i Sommerfuglen, på udflugt med Strikkeforskeren.
Det endte med en str. small og det fungerer fint, også efter vask. Hørren krymper lidt, så der skal være luft inden vask.
Garnet er Linea, tre tråde hør og én tråd bomuld, alle fire tråde i forskellige farver: røde/orange/lilla. Det giver et meget flot spil, hvor helhedsindtrykket i rødt sikres af en meget flot klar rød samt en mørkere rød. Den almindelige glatstrik er uden problemer, garnet er lidt hårdt at strikke med når det gælder hulmønster og indtagninger i større stil. ETA: Hov, jeg glemte at sige at der er brugt 152 g til toppen, og jeg har derfor 50 g smukt rødt garn tilbage, som sikkert ender som en bort på et sjal - hmm, måske et mellemgråt, let tweedet... Det betyder samtidig 395 m ind på måleren.
Modellen er, som i opskriften, strikket på pind 3½. Den blev startet på 3,25, som blev for fast. Det skal være en lidt grov model (dog - der er grænser for grovheden på p 3½). Almindelige grå Aero-pinde
Fin og enkel model, lækkert garn at strikke i og jeg er godt tilfreds med resultatet.

4 kommentarer:

 1. Hvor er den fin - supersmuk farve!
  Det er bare om at flashe værket mest muligt i dette vejr.
  Jeg er i øvrigt enig: hør er noget af det fedeste at have på om sommeren.
  :-) Britt

  SvarSlet
 2. Den er fiiiin! Linea er nemlig skønt.
  Så kan vi jo flashe vores sommerchemiser sammen i august.
  p.s. Min skal bare lige en tur i maskinen, så kommer der billeder.

  SvarSlet
 3. Hvor er den bare flot, den ser ud til at være en rigtig god model, og garnet bliver bare blødere og blødere i vask, det er skønt.

  SvarSlet
 4. @Britt - tak, og jeg fandt lige en taske i præcis samme farve, stor jubel.
  @Jette, mange tak, og det lover jo kun godt for videre brug.
  @Ulla, jeg kan kun sige at jeg glæder mig til at se den. Var hos Karen Noe i torsdags, det var super med alle de farver og kvaliteter. Umm.

  SvarSlet