søndag, juli 18, 2010

Japansk inspireret strømpebog

Det månedlige besøg på bibliotektet bringer denne gang et par strikkebøger, og et par spindebøger, som jeg ikke har nået at skimme endnu.
Knittted socks, East and West er strømper designet med inspiration fra japanske mønstre. Strømperne har navne som 'Haiku', 'Samurai', 'Bonsai' og ikke mindst 'Tsunami', de sidste er på trods af navnet ganske smukke. Ud over bogen kan designeren besøges på hendes egen hjemmeside, hvor der er adskillige morsomme strømper.
Selve strømpeteknikken er helt normal stil, de fleste modeller er strømper strikket fra oven og ned som hovedregel. Det specielle er mønstrene og adskillige nye masker. Ud over flertallet af strømper med hæl og tå i tynde og tykkere garner er der specialmodeller, som for eksempel forsidemodellen, som er designet til pedicure, yoga-strømper, benvarmere etc. 
Bogen er for strømpestrikkere med hang til afveksling og eksperimenter, og som en særlig service er der for de nye masker henvisning til hvilke mønstre, der anvender den pågældende. Mønsterrapporterne kan være ret brede, så det kan være svært at justere på størrelsen, bortset fra valg af garn og pinde. Jeg skal bestemt prøve et eller to par, for eksempel karakoe-strømpen, for at prøve pkok-masken.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar