mandag, april 26, 2010

Nye og slagtede projekter

Det sjoveste først, et nyt projekt på pindene i Drops Alpaca i en skøn blå/grøn farve, der er dybere blå og grøn end billedet viser. Modellen er shapely tank, måske suppleret med ærmer. Det bliver en ret kropsnær model, det bliver sjovt at se shapingen. Foreløbig synes jeg at den let buede kant ser godt ud.
Strikkefastheden passer ikke med den originale opskrift, så der er en løbende regneøvelse med antal masker. Det er ren glatstrik, så der er ikke andet mønster at tage hensyn til, ikke noget, der skal gå op med 14 eller lignende komplikationer i omregningen. Heldigvis er der også et udmærket målskema i opskriften, så strikkeren ikke skal nøjes med 'strik 5 pinde x, derefter 6 pinde y'. Det gør mig altid usikker på resultatet og koster ekstra beregninger.
Der er blevet slagtet to projekter, chokoladeaberne, fordi jeg var træt af at foden var i den hvide del af garnet og skaftet i den mørke del. Det kan gøres bedre, så de bliver til en anden model.
Det andet slagtede projekt er en taske i multifarvet Kauni. Taskestrikkeriet trak ikke rigtig og så var jeg ret træt af at strikke i det uvaskede garn. Enden på det blev en optrævling og en opvinding af alt garn, som har været en tur i vaskemaskinen. Så er der samtidig kommet styr på knuderne i garnet, og der er et par stykker. Ikke i orden, da knuderne samtidig betyder markante farveskift, i stedet for de normale glidende overgange.

Nu er det tørret og klart til at blive vundet op. Projektkandidaten lige nu er et bindesjal.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar