tirsdag, august 26, 2008

Flow i grøntsagsskuffen

Med køkkenhave og mellem 0 og 2 kasser grøntsager leveret hver uge er det altid en udfordring at holde flowet i grøntsagsskuffen i gang. Om vinteren er ovnbagte grøntsager og supper gode til at anvende diverse stumper og rester.
Denne uge har vi haft julesalat, rødkål, broccoli og 2 x blomkål + diverse øvrige basisgrøntsager. Julesalaten blev stegt jf. Fru Plum. Interessant oplevelse, det bliver ikke sådan at vi rydder haven for at dyrke julesalat, men den bitre smag har sin berettigelse. Det gik udmærket til en gang pasta med røget mørbrad, en rest fra den overdådige fødselsdagsbuffet.
I går skulle der kokkeres og spises hurtigt, sæsonens første bestyrelsesmøde i jazzklubben var på programmet. Det blev til lynstegte grøntsager med østerssovs (Hanne Holm / Thai) - også en god opskrift til at få ryddet op i diverse grøntsager. F.eks. røg der en rest bladbeder og en aubergine med, begge med et udmærket resultat. Auberginen slugte selvfølgelig al stegeolien fordi den kom i først, men efterhånden som der steges frigives en del af olien tilsyneladende igen. Det færdige resultat var vellykket og levede flot op til anbefalingerne om at spise kulørt.
Ledsaget af en kande vand og basmatiris var det et glimrende (kødløst) måltid, som blev sat til livs på rekordtid - vi skulle ha' ryddet bordet til bestyrelsen.
Nu mangler jeg bare at finde på en fornuftig brug af rødkålen - det synes jeg ikke er helt logisk i august måned.

3 kommentarer:

 1. grendesign12:26 PM

  Det kender jeg godt - har ikke køkkenhave, men masser af grønt leveret i kasser.
  Rødkål? Det eneste jeg kan finde på er rødkålsråkost (ultratyndt skåret) med appelsin og rosiner. Men jeg plejer at lave gammeldags rødkål og drøne det i fryseren i små portioner, når der sniger sig en med i kassen.
  :-) Britt

  SvarSlet
 2. Hej Britt

  Ja, hvorfor egentlig ikke lave den gammeldags rødkål og fryse den, nu. Apropos de nys overståede Ravelympics, så kunne jeg ha' ønsket mig en disciplin 'undgå glaskål'

  SvarSlet
 3. grendesign10:42 PM

  høhøhøhø...har også en glaskål, der skammer sig på bunden af grønsagskassen pt....hmmmm var der ikke noget med at ovnbage i soja og honning faktisk var ret velsmagende...måske med sesam på toppen.....hmmmm...må prøves.

  Spottede jeg i øvrigt at du også skal til festival??? Så vil jeg se frem til at hilse på dig!!

  :-) Britt

  SvarSlet