Det er et fantastisk brombærår og der ligger allerede nogle poser i fryseren. I køleskabet har jeg et lille eksperiment, råsyltede brombær, som er ved at være klar. De virker lovende til pandekager.
Morgenbollerne i øjeblikket er på bageferment fra Aurion. Timingen er lidt sværere end når jeg bruger gær, da der skal laves en fordej inden den egentlige brøddej, gevinsten er til gengæld at der ikke er antydningen af gærsmag i brødet. Her er krukken med grunddejen, som bruges til at lave fordejen samt resten af morgenens boller. Grunddejen ser lidet tiltalende ud, det hjælper dog når den røres op. Da der kun skal bruges en spsk. pr portion er der til en del gange endnu.
Dansk Husmoderleksikon har flere sider om bagning og en hel side om gær, herunder en opskrift på at lave eget gær. Dette kræver dog både malt og humle, så almindeligvis vil jeg foretrække at købe en pakke gær.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar