søndag, juni 22, 2008

Sidste om ferie

Hold op, hvor går tiden hurtigt. Nu er det 14 dage siden vi kom hjem og nu begynder sommerferiefolket at røre på sig.
Vi skal ingen steder i den 'rigtige' sommerferie i år.
Den nylige tur skal lige fordøjes og der er et par andre projekter der skal passes (rund fødselsdag og ombygning) hen over sommeren. Desuden er der opstået et folkekrav på hæklede bøllehatte, samtidig med at jeg skal have strikket min kjole færdig. Så der er slet ikke tid til at rejse mere, denne sommer.

Det var dejligt, dernede, med flod, cykelstier og vandreruter. EU har investeret, og det er blevet rigtig fint. Billedet her er ikke EUs værk, det er naturens eget værk. Flod, bjerge og grønne skove, det er smukt og fredfyldt.
Der er også et stykke vej (850 km), beregnet til at tage godt 8 timer + pauser. Forventet ankomst er en af de morsomme ting at følge med en gps (når altså man ikke holder i kø og bare kan se at forventet ankomst tæller opad).
Hotellet var reserveret og kan varmt anbefales: Moselschild i Ürzig.

Vi var heldige, så vi kom hjem hurtigere end beregnet.Ved Mosel havde vi gået i vinmarkerne og der plantes løbende nye planter. Nogle af markerne har meget gamle vinstokke, hvor de enkelte stokke erstattes hvis de dør, andre plantes helt om. De drikker tilsyneladende meget icetea i lokalområdet:
Der er en karton fra en icetea om hver eneste lille ny vinstok, og bemærk at de alle vender samme vej! Jeg har aldrig set noget lignende og er meget imponeret af systematikken. Tænk at gå og plante på en mark med ca. 40% hældning og så give sig tid til at vende kartonerne ens. Det er hårdt håndarbejde at passe markerne og det må være særdeles vanskeligt at høste druerne. Især når de får lov at hænge til der kommer frost og de laver eiswein. Så er det ud inden solen står op for at druerne ikke når at tø. Dvs. marken er frossen og måske glat. Ikke noget at sige til at eiswein er en sjælden og kostbar vare.

Et dejligt sted, med motorvej næsten lige til døren. Dejlig natur og gode muligheder for aktiviteter, uden at de behøver at være halsbrækkende. Romerne var her for længe siden og har stadig sat præg på området og det mere pulveriserende Tyskland (Frankfurt mv. ) er lige om hjørnet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar