mandag, januar 14, 2013

Sokkeåret 2013 er skudt i gang

Første par sokker er af pindene i år, og bringer variation i Kærestens samling af grå/blå/sorte håndstrikkede sokker. Der findes sort wollmeise, men hvorfor skulle man det, når man kan få grønt/blåt/lilla med et fantastisk farvespil.
Mønster: Basis strømper (72 m i opslag), klaphæl.
Pinde: 2,25 mm træpinde fra Dyak Craft. De er dejlige, og godt spidse. Så spidse, at mørkestrikning, på bagsædet af en bil lørdag aften var meget vellykket og bragte værket det næstsidste stykke.
Garn: En del af resten fra mit Color Affection - 126 g. Det er ren uld, ikke strømpegarnsmixet, så jeg er spændt på slidstyrken. Garnet er 8-trådet og med meget tvist, hvilket burde være en fordel. Det er blødt og fast på samme tid, og jeg har ikke haft udfordringer med split eller det meget tvist.
Hot / not: De blev vel modtaget, efter at jeg fik begge op i str. Kærestefod. Den første var blevet lukket af vel tidligt, så der måtte pilles op og et par ekstra omgange til.

Dette bringer årets lagerudvikling på -126 g - og en fin start på sokkeåret. Næste værk er allerede på bedding, prøvestrik med det tynde, tynde strømpegarn som jeg strikker på ikke mindre tynde kulfiberpinde. 1,75 mm Blackthorn pinde - foreløbig har jeg kun strikket få cm med dem, så det er for tidligt at udtale den endelige dom.


3 kommentarer:

 1. 1,75 mm. Jeg tror slet ikke jeg kunne finde ud af at holde om sådan nogle tynde pinde. Imponerende at du kan strikke med dem.
  Sokkerne er fine. Hvor køber du Wollmeise henne?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - det kan jeg nok heller ikke hele dagen, de er meget tynde.
   Wollmeise købes her: http://shop.strato.de/epages/61425309.sf/en_US/?ObjectPath=/Shops/61425309/Categories/%22In%20Stock%22

   Eller - søg efter Wollmeise

   Slet
 2. Uhhh de pinde ser spændende ud! Herlige kæreste strømper, det kan jo være, at han kan lokkes til mere farverige på sigt.

  SvarSlet