onsdag, januar 02, 2013

Sidste strik for 2012

Det sidste værk, færdigt i 2012.

En bredbånd i str 8 år, til yngste niece. Jeg valgte at lave den med lynlås i stedet for knapper, det tog så rigtig lang tid at tage sig sammen til at få købt først lynlås, dernæst lilla sytråd (fandtes ikke tidligere på matriklen) og til sidst at få kombineret delene. Men her er værket med riet lynlås. Desværre opdagede jeg pga febervildelser først efterfølgende, hvor skævt blusen var riet sammen, så den ene del af lynlåsen er syet i to gange. Det må da være grundigt.

Uanset besværlighederne, så er jeg lidt fan af strik med lynlås, lidt rapt og en anden mulighed for farve og kontrast. Blusen blev afleveret samme dag, den var forvasket og passede fint i størrelsen.

Fakta:

Mønsteret er Geilsks Bredbånd, i str 8. Ingen modifikationer ud over lynlåsen.

Garnet er det bløde bomuld/uld. Virker måske ikke stabilt nok til at lave et arvestykke, men det er blødt og vaskbart på uldvask. En børneklassiker. Der er brugt 190 g, mest af det lyslilla, men næsten samme mængde af de to lyse.

Pind 2 1/2 og 3. Rundpinde, dog strikkede jeg ærmerne på strømpepinde. Benyttede lejligheden til at øve mig på usynlige farveskift, som er lykkedes ok.

Hot / not. Kanten var en udfordring. Der er temmelig langt rundt, så enhver plan om selv at skulle have et bredbånd er sat på pause. Der er en igangværende Starling og et broderi i køen før, samt kulørte og mindre kulørte strømper til Kæresten. Derudover en fin pigetrøje.

Dét var sidste færdige værk i 2012.

En hurtig optælling giver 31 værker, heraf 16 par sokker. En del af dem tykke, i Big Fabel, som rykker. Der er (host) netto gået knap 2,5 kg garn ind på lageret. Det er dog ikke mere end ca 6 måneders forbrug, og man skulle jo nødig løbe tør. Eller, måske skal 2013 være året med lidt mere selektivt garnkøb. Wollmeise står dog højt på hitlisten til sokker, og jeg er også løbet næsten tør for tre-trådet strømpegarn. Så, lidt indkøb på tysk skal det nok blive til. Pfaffenhofen...

 

8 kommentarer:

 1. Hvor er den fin og sød, jeg kan rigtigt godt lide detaljen med lynlåsen :) Godt nytår :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, og i lige måde!

   Slet
 2. Sød lille cardigan, som er rigtig fin med lynlås. Kanten ser svær ud, men den har en flot finish.
  Garn kan man aldrig få for meget af og Wollmeise er så lækkert.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hestetømmekanten - udfordring forntålmodigheden, men ikke svær som sådan. Det giver en fin afslutning, til afveksling.

   Slet
 3. Den er rigtig fin! Jeg råber lige med. 'Pfaffenhofen!' Du har endda været dernede sidste år.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak!
   Har snart brugt hele indkøbet fra august. Så...

   Slet
 4. Hvor er den smuk - og meget fin og sprød som den er i sine lilla farver. Kom til at vise den til min 8-årige - hun synes den er sååå fin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Go, go - og bomuld/uld blandingen er ganske populær.

   Slet