tirsdag, oktober 30, 2012

Vinterkjole

Vist nok færdig. Der voteres i øjeblikket om halskanten skal være en rullekant (som den er nu), eller om jeg skal lave den om til en mindre kant. Kan være at det kommer an på en prøve i praksis - test i produktion, som nogen vil kalde det. Dette er en af fordelene ved strik, hvis det ikke er som ønsket kan det (som regel - langhårede mohairgarner bedes høre efter her!) laves om.

Her er den i hvert fald, fotograferet inden den afsluttende vask. Vasken er overstået, men nu er det jo buldermørke når jeg kommer hjem, og ikke fotovejr. Næste weekend regner jeg ikke med meget tid til fotoseancer - og det pragtfulde solskin i weekenden skulle udnyttes.
 Kjolen går lige over knæet, er taljeret og med stjernemønster, lånt fra en islandsk strikkebog.
 Her i nærbillede af stjernerne. Værket er blevet mindre bulet efter en tur i vaskemaskinen.
 Lidt facts:
Garn: Færøsk 2-trådet garn, ufarvet brun og natur. Der er brugt ca. 360 g brun og ca. 15 g natur. Det overrasker mig at den er blevet så let. Der er en del dækhår i garnet, som er lidt stridt og krast. Det var uvasket fra start, og jeg har vasket garnet inden jeg gik i gang, og den ekstra vask nu var absolut tiltrængt. De to gange vask har hjulpet på kradseriet og fårelugten..
Som kompensation for det let stride garn vil jeg blive meget overrasket hvis kjolen fnugger, og jeg forventer også god hukommelse i garnet. 
Pind: Pind 5, rundpinde. De sidste omgange i halskanten er strikket med pind 4½, for at den ikke skulle flagre.
Mønster: Hjemmekomponeret, på grundlag af en grundig opmåling med hjælp fra Kæresten, en skitsetegning samt - tada - en strikkeprøve. 3/4 ærmer, og italiensk opslag(?) i kanten forneden, til en 2x2 rib. Meget fin rib, tenderende til lidt løs. Det har rettet sig efter vask, men ellers er klassikeren at slå op på en lidt mindre pind.
Hot / not: Fysisk vældig varm. Pasformen er fin og jeg ser frem til at bruge den i vinter. Den er tilpas enkel og med facon nok til at gå på jobbet, og vil også være god som hyggekjole. Med t-shirt og underskørt, har jeg på fornemmelsen.

Hvordan mon det går med andre vinterkjoler?

8 kommentarer:

 1. Den ser lun og hyggelig ud. Den har du regnet god ud.

  Hmmm andre vinterkjoler - var det en hentydning? min har 1 1/4 ærme, men så opdagede jeg, at ungerne manglede både vanter og strømper.... Men du ser modellen opstrikket i en anden farve i weeekenden ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Mon ikke jeg husker at tage den med i weekenden, det er det rette selskab at flashe eget design og håndværk i. Glæder mig til at se dig, E og en lignende kjolemodel.

   Slet
 2. Den ser sandelig fin ud! Selv om den lyder lidt strid i blødhed, så ligner det bestemt en, man kunne elske hen over den iskolde vinter.... Og så vil du bestemt se præsentabel ud, både ude og hjemme!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Strid i blødhed - det er ret præcist udtrykt. Sidder og hygger mig i den nu, og trækker lidt ned i underkjolen med mellemrum :-)

   Slet
 3. jeg plejer at have en langærmet t-shirt og nogle gode uldne gamasjer på indenunder en vinterkjole :)
  Den ser rigtig flot ud og er sikkert en, der kan holde varm, selv på de koldeste dage

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have - lange ærmer og underkjole gør det, og med uldne strømper, så kan vinteren bare komme an.

   Slet
 4. Den er virkelig fin og ser dejlig varm ud. Lækkert og enkelt design.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak. Det var sjovt at finde på og se at det blev nogenlunde som jeg havde tænkt.

   Slet