mandag, oktober 08, 2012

Efterårets mad og gæster


Lørdag var linet op til et større familietræf i Kærestens familie. Det rakte over fire generationer og den 1-årige yngstemand fik leget igennem. Lige den alder, hvor han reagerer venligt og umiddelbart overfor alle, og hovedattraktionen for nogen. Storebror er blevet lidt mere genert. Han nøjes med at sno sin farfar ;-)
Vi var så mange, at der ikke rigtig var tid til fotos, så ingen billeder denne gang af den unge mand med babykrøller i nakken, (og her mener jeg ikke fødselaren).
Jeg bliver aldrig god til at lave maden i god tid, så en god del af lørdagen blev brugt i køkkenet. Til forret fik vi diverse italienske lækkerier, hvor min seneste køkkendims, en mellemstor pålægsskærer, fik lov at vise hvad den duer til. Hjemmebagt brød, behørigt langtidshævet, og det var så den forberedelse før selve dagen. Kødet var lammekølle af muflon-lam, som er noget mørkere end almindeligt lam. Lækkert, med godt med hvidløg og rosmarin.
Efteråret er tid for hjemmeavl, på frugt og grønt. Jeg bliver ikke fåreholder, uanset de mange gode sider, der er ved får & lam, ingen hjemmeavl der. Køkkenhaven leverede gulerødder, til stegte gulerødder med hvidløg og persille. Dejlig ret, som tager lidt tid, men stort set passer sig selv. Skiveskårne gulerødder (½cm) svitses i stegegryden i olivenolie. Efter 10 min tilsættes upillede hvidløgsfed efter behag + salt. Gulerødder mm syder videre i olien på lavest mulige blus med låget på stegegryden på klem. Mindst 25 min, gerne mere. Herefter tilsættes balsamicoeddike og persille, som syder med et par minutter, og så er vi klar til servering. Gulerødderne svinder noget ind, ca. til det halve.
Naboens æbletræ leverede æblerne til desserten, han er en flink mand. Jeg puttede ganske lidt frisk ingefær i smuldredejen, for at eksperimentere. Godkendt.   
Årets høst af rødløg, hængt op i carporten.
Efterårssolen skinner helt fantastisk, når den skinner. 

2 kommentarer:

  1. Det lyder simpelthen fantastisk, jeg gad godt spise med hos dig, uhm.

    SvarSlet