søndag, februar 19, 2012

Isen bryder op

Vinteren er slut for denne gang. I dag så vi store isskosser sejle ud gennem fjorden og efter en hurtig frokost tog vi ud for at se nærmere på drivisen.
Nærmere betegnet tog vi til Træskohage fyr, som vi mest kender fra vandsiden, fra kajakhøjde. Også kaldet r.. I vandskorpen.
Fra Vejlefjord er der en fin gåtur langs stranden til fyret, hvor det blæste godt, så kvasten på tophuen næsten stod sidelæns.


Det blev bare værre af at gå op i fyret. Derfra, i læsiden, kunne vi se isen sejle ud. Den kommer inde fra Vejle havn, blæst og bølger har allerede været hård ved den.

Efter denne gennemblæsning var det dejligt at møde en forårsbebuder i skoven.


Sol var det også, og dejligt at komme hjem i varmen.

2 kommentarer:

  1. Hvor er det bare vildt når isen sådan bryder op. Så længe har det da heller ikke været frostvejr, vel? Men meget flot. (Og man bliver glad for sin varme stue...)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er vildt. Da kulden var på sit højeste i år var der is på fjorden ud for os, dvs. der har været is alle 8-10 km ind til Vejle. Ikke noget at sige til, at isen sidste vinter og denne vinter har ryddet et par badebroer på vejen ud. Meget imponerende, og dejligt at komme hjem til varme, the og strikketøj.

      Slet