torsdag, december 29, 2011

Kirsebær til jul

Mit yndlingstræ står godt og vel i kanten af vores grund, og er en halvvild kirsebær. Det bærer ikke hvert år, det afhænger af hvor heldige eller uheldige vi er med frost mv., men når det bærer kommer der dejlige, sorte surkirsebær. De er ikke mere sure, end at de kan spises au naturel og det kappes vi og solsortene så om. De banditter!
Det var ikke en kanonhøst i år, dog nok til at der kom et par poser i fryseren. En af dem blev brugt til kirsebærsovs, og umm, det var godt. 1 del sukker til 2 dele bær (efter vægt), lidt maizena til at jævne med og så ellers bare at spise. Det var godt. Ingen grund til hurlumhej, når råvarerne er gode.
Til risalamanden fik vi en opdateret kirsebærvin, som er en dansk specialitet. Frederiksdal tager kirsebærvinen alvorligt, og mærker den med årgang og i nogen tilfælde mark. Skønt at se danske råvarer blive taget lige så seriøst som franske vine. Den smager herligt og er langt fra den traditionelle kirsebærvin. Serveret let afkølet kunne den opdaterede kirsebærvin også gå til en tør ost, udenfor julesæsonen.
Nu er vi efter jul, og på lidt mere enkel kost. Ikke dårligere, her er suppegryden med kyllingefond, der blev til tomatsuppe til aftensmad, fond til datterens nytårs(safran)risotto, samt bund i den løgsuppe, jeg vil servere til nytårsmenuen. Tre kyllingeskrog ,et par gode håndfulde blandede grøntsager og fire liter vand, salt og peber(korn), så er dén suppe barberet. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar