torsdag, december 08, 2011

Den største trio, jeg har set

Eller 'hvor mange Hesser skal der til for at sætte et nodestativ op?'
Den største trio er Nikolaj Hess' trio Spacelab med Mikkel Hess og Anders Christensen. De havde en gæst med, Nicolaj Torp på keyboard og melodica - så var vi på fire.
Senere på aftenen kom den sidste af de tre Hess på scenen, Nikolajs nevø (og Mikkels jf. at de er brødre) til et violinindslag, hvor trioen var vokset til fem.
Vi fik dejlig jazz med afstikkere, både til danske sange, Savage Rose, hvor vi fik 'Byen vågner' med en fantastisk indledning på dobbelt melodica (mundklaver). Der var jazz-klassikere i fri fortolkning samt trioens egne numre, blandt andet titelmelodien fra Melancholia (med violin).
Det er jo snart jul, så ekstranummeret var 'Når du ser et stjerneskud', passende jazzet op.
Super, super koncert og rigtig hyggelig stemning i lokalet, hvor der var kommet dejligt mange tilskuere. Herunder en hel del familie, så opbakningen til bandet var sikret på forhånd. Derfor var trioen vidt omkring i pausen for at snakke og hilsen på familien, og koncertaftenen blev ganske lang.
I anledning af juletiden kan jeg anbefale at lytte til Nikolaj Hess med Etta Cameron på deres sidste udgivelse (With Friends), udkommet kort før Etta Cameron døde. Gospel med dansk accent, sunget med stor sikkerhed af én, der kan sin gospel.

Tilføjet: Svaret på det retoriske spørgsmål er 3 :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar