søndag, januar 30, 2011

Topstykke som kjole

Den velopdragne niece har ringet og sagt tak, det er en fornøjelse at strikke for andre, når værket modtages så godt. Anledningen er, at hun har fået en ny kjole i flot mørk turkis, uld/silke mix. Den er startet som et topstykke, og modellen er forlænget en del. Den når hende, som planlagt, nu til knæet ifgl. moderen.
Billedet er taget fredag, hvor det var smukt solskin og derfor årets første udendørs fotomulighed. Der er fuld knald på farven i solskinnet.

Fakta:
Model: Lille topstykke, fra Geilsk. Str. 8, som passer niecen, der bliver 8 i april. Tunikaen er forlænget en del for at blive til kjole, den er næsten 60 cm lang, målt fra ærmegabet. Niece er høj og slank, str. 8 år er så vidt jeg kan se til en normal/slank 8-årig. Jeg har fortsat udtagningerne i vrangkilerne efter det princip, der er i mønsteret for at få lidt mere vidde i modellen.
Garn: Rasmillas Luksusgarn (umm), der er brugt 133 g i alt. 2 nøgler ville akkurat have været nok, hvis jeg havde stoppet som tunika. Dejligt garn at strikke af, og super flot efter vask.
Pind: 3½ mm, almindelig grå Aero. 40 cm rundpind i starten, derefter 60 cm rundpind. Ikke så meget hurlumhej her.

De 133 g giver årets første bidrag til målebåndet - 595 meter.

2 kommentarer:

  1. Dejligt med den slags niecer. Den er også superfin. Jeg må altså tage mig sammen og få strikket et Topstykke - jeg må da snart være den sidste Topstykke- jomfru i blogland....

    SvarSlet
  2. Tak, ja, hvad kan en strikker ønske sig mere. Hun bestiller det, vælger garn i en herlig farve og er glad, når det er færdigt.
    Du må ha' lavet det topstykke... :-)

    SvarSlet