fredag, januar 01, 2010

Sokker, sokker

Nu er julegaverne er afleveret, så sokkerne kan komme frem på bloggen.
Der er 2 par, da jeg har to niecer + en bonusniece, som blev betænkt med et lille sjal.

Første par er et par i 2x2 rib, til ældste niece. Hun har for længe siden afleveret en ønskeseddel, hvor hun ønskede sig røde strømper str. 32 - da familien rundsendte en opdateret ønskeseddel var hun vokset til str. 33. Så fasteren måtte i gang, da det første par var lige små nok til at kunne strækkes til str. 33.
Faktaboks 1:
Mønster: Et standard sokkemønster, oprindeligt fra Drops. Ældste niece er ret slank, så jeg lagde ud med 48 m i skaftet og øgede til 52 m i foden, for at få den bred nok.
Garnet er Fabel, magen til de strømper som hendes mor fik foregående jul (kompenserer forhåbentlig for at det er en rødmix og ikke røde, som bestilte). Der er gået 52 g til parret.
Pindene er 2,5 mm KP metal, lynende hurtige at strikke på.
Næste par: Yngste nieces strømper er med en fin mønsterbort, og de er lige det største til hende, jeg har dog hørt at de allerede er taget i brug.
Fakta:
Mønsteret er en tilpasset børneversion af Coming Together, toe-up, slået op med 2 x 10 m og taget ud til 48 m i omgangen. De er mindre elastiske end de foregående 2x2, der er dog lidt fleksibilitet indbygget i mønsterets side med et par vrangmasker.
Garn: Brugsens strømpegarn i postkasserød. Dette garn er lidt tykkere end Fabel, derfor gik der 70 g til dette par i str. 31/32.
Pind 2,75 (bambus).
Hot - rygtet vil vide at begge par er taget i brug, så jeg regner med at de er godkendte.

Næste sokkeprojekt, bortset fra de igangværende Sunshine tror jeg bliver baseret på Cat Bordhis The Insouciant Sock Knitter. Den har et ganske andet fokus end Sock Innovation, som er meget fokuseret på superflotte mønstre, samt en guide til egne beregninger og tilpasninger af mønstre. Bordhi har selvfølgelig en række forskellige eksempler på skafter med mønstre eller effekter, men jeg glæder mig først og fremmest til at prøve hendes teknik for individuel tilpasning af pasform i foden. Bøgerne kan kombineres, for inspiration til mønstre fra Cookie A og individuel tilpasning og særlig teknik hos Bordhi.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar