søndag, december 27, 2009

I julen

Glædelig jul til alle, jeg håber at I nyder helligdagene. Vores engle hænger smukt i stuen og nedenfor er årets juletræ. Et lille, enkelt træ, hjembragt fra en julebod i Hamborg. Ullas håndlavede nisser står og beundrer det.

Julefreden sænkede sig endelig lillejuleaften, da det lykkedes at få et nogenlunde passende grantræ på plads. Det er ikke verdens største træ, hvilket blev bemærket under pyntningen. Sådan går det, når der kommer en snestorm på tværs, og træet er pænt, smukt grønt og stort nok til at vi 5 voksne ikke kunne nå om det juleaften.

Den hvide jul var vældig hvid på nordsiden af Vejle Fjord, og er nu ved at rinde i grøft og grav, dvs. i vores tilfælde ender vandet i engen. Åen i bunden af engen er ureguleret og kan ikke følge med den massive afsmeltning, så der er store oversvømmelser i engen, til stor glæde for måger og svømmefugle.
Under den afsluttende tilberedning af juleaftensmaden var 4 af 5 tilstedeværende i køkkenet, hvilket er lidt af en bedrift med et køkken på ca. 4 kvm. Projektet lykkedes, så de brune kartofler blev tilfredsstillende brunede, anden var nok og risalamanden var stiv. Selv den brune sovs lykkedes, så chefkokken (moi) er tilfreds.

1 kommentar:

  1. Glædelig jul. Jeg kiggede beundrende på snelandskabet fra Vejle Fjord broen på vej til Århus.

    SvarSlet