søndag, december 06, 2009

a la håndgranat

God advent!
Til advent hører, hvis man er heldig, gløgg og æbleskiver.

Den hæderkronede (og velsmagende) ret - kylling a la håndgranat har fået en efterfølger; må jeg præsentere æbleskiver a la håndgranat.

Der er to teorier om hvad, der gik galt og de udelukker ikke hinanden gensidigt. Den ene er at det er for længe siden at der sidst er lavet hjemmelavede æbleskiver her i huset. Den anden er at der skulle have været lidt fedtstof i dejen. Det var første gang med en ny opskrift, da jeg ikke lige var i humør til den ellers trofaste, men langsomt hævende gærbaserede opskrift. Det var smartere med natron, som kun skulle stå et øjeblik og trække.
Nå - ikke helt vellykket, og der blev hældt en del ekstra olie ned om skiverne, så de kunne for f... slippe panden.
Resultatet af sprængningsøvelsen var rigeligt til to, og med en god solbærmarmelade og flormelis er det fint. Gløggen er også hjemmelavet i dag. Det kræver ikke så meget arbejde, men en del trækketid. Der bliver 2 portioner ud af et bryg, så grundlaget for næste søndags gløgg er på plads :-) Æbleskiveøvelsen vil blive revurderet, om jeg skal tilbage til den kendte opskrift, eller vi springer over af hensyn til aftensmadsappetitten.

3 kommentarer:

 1. Måske skulle vi udgive en fælles kogebog under det overordnede tema - det ville da være noget nyt...Vi fik vafler, men ikke nær så spændende oplevelser....

  SvarSlet
 2. Ooooppppsss. Jeg håber, at de smagte godt.
  Måske panden skulle i et oliebad?

  SvarSlet
 3. @ Lise 'Dramatisk mad', måske kunne det få fat i et helt nyt publikum til kogebøger?

  og jo, de var fine. Opskriften er uden sukker. Vi har solbærmarmelade fra Nordens Køkken, som er meget smagfuldt, tilsammen og med lidt flormelis var det super.

  SvarSlet