onsdag, september 10, 2008

Opdatering på strikkeriet

Den flittige strik betyder heldigvis at værkerne går fremad, selv om et af dem har kostet mig mange hovedbrud. Mere om det længere nede.Strømperne er ret lige ud af landevejen. Tilsyneladende en lidt anderledes måde at strikke hæl på, ser det ud til i opskriften, men ellers intet specielt. De røde strikkes på de nye Knitpicks pinde. De er kortere end jeg er vant til, men endnu er det lykkedes mig at holde maskerne på pindene.
De blå er i silkestrømpegarn, dvs. et mix af silke, uld og kunststof. Samme opskrift som de røde, på de gamle pinde. Den ene af pindene er lidt skæv i spidsen, det er ikke helt samme fornøjelse at strikke med som de nye, lige og glatte pinde. Men at vente til de andre pinde er fri! Næh, nej.
Sidst er der anledningen til hovedbrud, og den er lige dér, indtagningen mellem ærme og krop:
Nu er det lykkedes, og alt hvad man kan, er jo let. Sådan er det for de fleste, men det stykke har været trevlet op tre gange inden det lykkedes at regne ud hvad der skulle ske. Opskriften er ikke ganske præcis, eller det vil sige, den er præcis, men resultatet kommer ikke til at ligne det billede, som heldigvis også er i opskriften. Og nej, det er ikke en dansk opskrift ;-)
Sproget kan selvfølgelig være en del af årsagen til at denne strikker ikke fatter meningen, men næppe forklaringen på at der mangler symmetri, hvis opskriften følges virkeligt slavisk.
Bortset fra det, så er det en sjov model at strikke og planen er at forære den væk. Derfor ingen nærmere detaljer om hvad det er.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar