mandag, maj 26, 2014

Brødbagning, nørdagtigt

Nyt legetøj til køkkenet - en kornmølle til montering på køkkenmaskinen. På grund af arbejde gik der et par uger inden den kom i brug, men her er det allerførste fuldkornsmel, med skaldele og hvedekim. Kværnet den ene aften og parkeret i køleskabet.

Første portion blev til en plade boller, i forholdet ca. 200 g malet hvede til den sædvanlige portion, baseret på ca 1/2 l vand, ca 1,5 tsk salt, en lille kugle gær og en blanding af almindeligt mel og groft mel, gerne med lidt durum.

Kan det smages - tja, da opskriften er lidt på slump bliver de i forvejen forskellige fra gang til gang. De blev gode, og der kom helt automatisk både fibre og vitaminer i, med hvedekimet. Så jeg fortsætter med at eksperimentere med møllen, og hvis broderen har held med brødhveden i år, så skal der da bages lidt af hvede fra den fædrene gård.

 

2 kommentarer:

  1. Og der opstod vist et nyt behov. Det ser lækkert ud :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Anonym8:38 PM

      Pay back time for det med uld og rok :-)
      Tak - jeg skal med fornøjelse demonstrere kværnen ved lejlighed.

      Slet