mandag, maj 12, 2014

På egen pote

Normalt broderer jeg efter et mønster, som en anden har lavet. Lige så meget, som jeg holder af at sætte farver sammen, lige så lille tiltro har jeg til egne evner som formgiver.
Der var bestemt også forlæg behov i lørdags, hvor der var booket en hel dag til broderi - frihåndsbroderi.  Hos Karen Marie, og jeg kan godt starte med at sige, at det var en fornøjelse.
Sammen med Strikkeforskeren drog jeg (tidligt) til København. Kæresten mente, at jeg var moden til indlæggelse. Det var før normal, daglig afgang til København. Og så i en weekend. 
Temaet var insekter - hos mig sneg der sig en snegl med.
Billen øverst (det er ikke en edderkop - de har 8 ben :-) ) - demonstrerer stikkesting, fladsting og franske knuder. Specielt det sidste var fint at prøve første gang i selskab med en kyndig lærer.
Sneglen har kontursting - og igen et par franske knuder, for lige at være sikker. Jeg blev ret vild med konturstingene.
En sommerfugl på vej. Vingens omrids er stinget med det sjoveste navn 'nedlagt syning'. Desuden begyndte jeg på udfyldning med stigesting - men kom ikke særlig langt.
Som det ses, specielt på sommerfuglen, så skal der lægges en plan og tegnes konturer - derefter er der fri leg. Det kan jeg være med til, uden at miste overblikket. Nu er det et spørgsmål om øvelse (og tid / prioritering).
Dejlig dag - hvor tiden bare fløj afsted. De 2 1/4 dyr er resultatet af fem timers arbejde, kun afbrudt af en hurtig frokost. Tankevækkende, næste gang jeg støder på et af de gamle broderede pudevår.

1 kommentar:

  1. Tak for fornøjeligt selskab. Flotte insekter, min sommerfugl er endnu ikke færdig.

    SvarSlet