mandag, april 28, 2014

Forårsmad

Skønt forårsvejr, næsten med en fornemmelse af sommer. Morgen og aften mærkes det dog, at vi stadig er tidligt på sæsonen.
De første rabarber kan høstes, og vi fik forleden rabarberkompot til en lækker lime-ricotta is. Linket er her - 6. billede. Vi skulle have gæster, og jeg turde ikke eksperimentere med rå rabarber, så det blev til en almindelig kompot frem for de flotte - tilsyneladende delvist rå - rabarber.
Vi kunne også have serveret pasta med brændenælder, for der er rigeligt. Det er altid lidt grænseoverskridende at sætte tænderne i brændenælderne, også selv om jeg ved at de er overhældt med meget kogende vand. De smager godt, serveret med sauterede hvidløg, ansjoser og mandler, og komplementeret med lidt parmesan og lidt saft fra saltsyltede citroner. Enkelt og forårsagtigt.
Skvalderkål kan også spises - her er en af de gode opskrifter. Fra yndlingsvinhandleren, som skriver lange og underholdende, ofte endda oplysende nyhedsbreve.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar