tirsdag, juni 26, 2012

Spinderi fortsat

Lidt mere nørdet om uld og spinderi.
Først, så er jeg rigtig godt tilfreds med den nye rok. Den er let at spinde på og jeg øver mig i forskellige indstillinger, samt at spinde med samme tykkelse over et større projekt.
 Farvet merino, spundet på ratio 1:8,5
 Uld / silke (BFL/tussah), også spundet på ratio 1:8,5
Og til sidst polwarth uld, spundet tyndere, på 1:19. Det kræver unægtelig at der bliver trådt mere i pedalerne end de to øvrige, så et vist element af fitness er der såmænd over spinderiet, og tidspunktet, hvor jeg er glad for at have fået en rok, der trædes med begge ben.
De to sidste kommer fra nyeste sending af fibre, på billedet her under er det den midterste samt længst til højre. Den mørkeste er en tredje slags uld, fra et Jacobs får (se fx et billede her). Denne uld er noget grovere i strukturen, alligevel blød og rar.  
Næste gang jeg sætter mig til rokken vil jeg dels spinde prøven af Jacobs ulden, dels tvinde prøverne af de to andre, så jeg kan lave strikkeprøver af de forskellige typer af uld.

I aften skal jeg dog først og fremmest afslutte Folded. 2 x sammenstrikning under armene og hæftning af under 10 ender, så er den klar til vask. Jeg glæder mig til at se den færdig.

2 kommentarer:

 1. Og alligevel har du tid til Wordfeud... Tænk mere på uld, så du ikke kan koncentrere dig om at få point!
  Det ligner noget fedt garn! God bedring med ryggen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg spiller med de få udvalgte :-)
   Tak skal du have!

   Slet