torsdag, juni 07, 2012

På tur a la Bamses julerejse


Vi har været på weekendtur til Berlin. For mit vedkommende første rigtige besøg i byen. Det tæller ikke rigtig, at jeg sammen med nogle kammerater lige var oppe på gaden for mange år siden, da vi var på vej hjem fra Prag via Østberlin. Jeg husker mest uniformer og kasketter samt en mørk gade.
Der er et glimrende system af kollektiv trafik i Berlin - U-bahn, sporvogne og busser, men vi gik. Ligesom Bamse og Kylling (og Ælling) på jagt efter julemanden. Vi har travet Mitte igennem på langs og tværs, med det gode resultat at vi til sidst kunne orientere os og gå den nogenlunde lige vej til hotellet. Det lå glimrende placeret i midtbyen, lige ved siden af en yderst velassorteret chokoladeforretning. Den 7. himmel for chokoladeelskere.

 Der er også gode kager i Berlin.
Byen er ret grøn, og der er mange træer i Berlin, og vi konstaterede at vejtræs-ækvivalenten til KKS (KraftverkKennungsSystem) findes. Dette system holder styr på alle dele på et kraftværk. I Berlin har træer langs veje tilsyneladende numre.

Ak, vi nåede ikke ind i den på nettet mest interessante garnbutik - de har lukket søndag og mandag. Smart koncept, med integreret cafe og garn. Hvis vejret havde artet sig og butikken havde haft åbent havde det været smart.  Og mere kage :-) 

Museumsøen er god, og et godt koncept, at de sælger billetter til alle 5 museer under ét. Opstillingen af Nefertite var fantastisk, et museumsstykke, der ikke skuffer. Oven i var det spændende at se, hvordan museerne var restaureret med stumper og stykker af de gamle vægge, suppleret med nyt, hvor det var nødvendigt. Rigtig flot lavet og en øjenåbner på, hvor hårdt 2. verdenskrig ramte Berlin. 2. verdenskrig og renovering efter genforeningen laver nogle specielle huller i boligblokkene. Flere, end jeg har set i andre byer.
Vi besøgte også Rigsdagen, hvor man skal ansøge på forhånd. Det tog lidt over en uge at få behandlet, og er gratis. Også selv om jeg må have trykket på en forkert knap et sted. 

3 kommentarer:

 1. Berlin er en skøn by, som jeg desværre kun har snuset til i 4 timer en route fra banegården til lufthavnen. Jeg skal helst sikkert tilbage og nu drømmer jeg efter dit indlæg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Say when :-) Jeg er sikker på at du vil synes om besøg både i Mitte, Kreutzberg og danskerkolonien Prenzlauer Berg. Jeg mangler fx endnu at se zoo, naturhistorisk museum og dino-samlingen.

   Slet
 2. Lyder som en fantastisk tur. Jeg er vild med Berlin - den by har bare det hele i mine øjne. Og jeg skal dertil igen til efteråret.....yeahhhh!

  SvarSlet