tirsdag, februar 15, 2011

På den igen

Kæresten har slidt hælen igennem på et par af de hjemmestrikkede. Hmm. De var jo efter eget udsagn 'næsten nye' (dvs. under 5 år, her i huset). Han havde allerede en bestilling inde på flere strømper, og kravet er nu blevet forstærket. Der må gang i strømpepindene.
Jeg har nu ikke tænkt mig bare at smide det smukke garn ud, nu prøves der først med en stopning (det er rigtig nok mange, mange år siden sidst), ellers må de kunne omkalfatres til pulsvarmere blive til natsokker.

I løbet af de seneste to år, hvor der for alvor er kommet gang i strømpestrikkeriet kan jeg se, at en tendens til at strømpepindene bliver tyndere og tyndere, til det samme garn. Blandt andet, for at få en så glat bund i strømpen som muligt, og så siger rygtet også, at tættere strik giver større slidstyrke. Det er værd at gå efter, så de næste strømper bliver nok på pind 2,25 eller måske endda 2. Fødderne, som strømperne skal passe til er ikke svundet tilsvarende, så leveringstiden må blive lidt længere. Der er dog en vis trøst for de, der ikke holder af de helt tynde pinde. Strømperne af Brugsens strømpegarn er still going strong, de påvirkes ikke nævneværdigt af en smule klinkegulv, og strikkes bedst på pind 2,75 efter min mening.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar