torsdag, februar 24, 2011

Grøn frost - og håb om forår

 Grøn frost, fotograferet i dagens sidste stråler, og frostvejr.
Det er rigtig længe siden, at der har været færdigt strik her. Det skyldes
blandt andet, at jeg har strikket energisk på denne bluse til Kæresten. På pind 3,75.
Da han er høj, bredskuldret og har lange arme, så er det et større projekt, men nu er den færdig, også inden den har fået mytologisk karakter. Det er næsten det modsatte af Fru Kvists opskrift på øjeblikkelige strikkeresultater.
Garnet var kendt, opskriften ny (men fra en pålidelig designer), personen som sagt ikke lille, til gengæld relativt tynde pinde. At gå i gang.
Godt et år, 400 g garn og ca. 1800 meters strik senere har vi resultatet.
Strikket af, hvad der må være lagergarn, det har i hvert fald befundet sig på matriklen nogle måneder inden det blev dedikeret til dette projekt. Nu har jeg to nøgler grøn og fire (?) nøgler lilla tilbage. Gider ikke gå ud for at checke, skal ikke bruge den viden lige nu. Det må der kunne komme sommerbluser ud af, på grund af silken kan det bæres direkte på huden (jeg kan, en yderst individuel sag).

De hårde facts:
Mønster: Frost fra Strik Naturligvis af Annette Danielsen
Str. ca. L, på grund af det lidt tyndere garn har jeg strikket efter XL. Jeg kunne måske have nøjes med L, den er løs nok, specielt under ærmerne. Modellen fik en ekstra kant i retstrik for neden, fordi den ved afsluttende prøve blev vurderet til 1) at være for kort og 2) at slubre rigeligt om bagdelen. En kant på 5 cm og ekstra tynde pinde fik sat mere skik på pasformen.
Kraven er blevet til en dobbelt krave, fordi garnet er tyndere og har mere fald end 'ægte' uldgarn. Der er lynlås helt op, og den når godt op, næsten til kinderne.
Pind 3,25 (til den nederste kant) og 3,75, strikket på rundpind. Frem og tilbage, hvor lynlåsen er sat i. Ærmerne er strikket med Magic Loop.
Lynlåsen er syet i med symaskine.
Garnet er Geilsk Silkeuld, grøn, det er nu udgået. Et af nøglerne var ved at gøre mig sindssyg, der var 5 eller 6 brud på garnet. Bortset fra det, et smukt garn. Der er brugt 8 nøgler, og jeg har ca. 3 m tilbage af det sidste. Giver 1800 m til måleren.
Hot / not: Ikke endeligt afgjort. Den blev modtaget med et kærligt smil og jeg synes den klær ham i farve og med de lidt smalle ærmer.
Håb om forår? Kommer snart, i form af min søsters kortærmede vest. Så må det da blive forår.

4 kommentarer:

 1. Godt gået, Kirsten! Den er superfin og ligner en rigtig herre-favorit!

  SvarSlet
 2. Tak - smiler. Jeg skal lige have luret, om jeg kan stramme den lidt op i halsen, ellers er den nu i brug og ser fin ud.

  SvarSlet
 3. Anonym9:30 PM

  Den er godt nok blevet flot! Godt gået. Jeg er dybt imponeret over at du har holdt ved (især i den størrelse) ;)

  SvarSlet
 4. Tusind tak. Det værste er, at jeg har lovet ham endnu en bluse ;-)

  SvarSlet