tirsdag, maj 25, 2010

Granatnedslag i haven

Mandagens gråvejr var perfekt til at kaste en håndgranat i et af bedene, for at fordele indholdet af beddet over et større areal. Vi regner med at det nu er realistisk at etablere bunddækket, så hasselurt og liljekonvaller kan begynde at brede sig.
Den øverste del af beddet venter på at huset bliver malet udvendigt, og så er vi faktisk færdige med tilbygningen :-) Hurra, det er stort øjeblik.

Kæresten har været flittig med trailer og spade, så der er etableret begyndelsen til en køkkenhave. Jorden er i øjeblikket en spændende blanding af gult grus fra byggearbejdet, gult ler gravet op i samme forbindelse, lidt muld og en del kompost fra genbrugsstationen. Nu har jeg sat nogle rækker porrer som kan få lov at gøre deres fantastiske arbejde med rødderne hen over sommeren. Det er den enkleste måde at lave jordforbedring på og jeg håber at de påskønner komposten. Desuden står der en enkelt række KNOLDselleri (der er meget delte meninger om bladselleri her i husstanden).

Vinteren var for hård ved vores ellers flerårige rosmarin, på besøget i plantecenteret efter porrer kom der lige en ny med hjem, som er sat på plads i krydderurtebeddet. Purløgen er der i mod kommet vældig godt over vinteren og sætter rekord i år, den går mig til knapt midt på låret. Dvs. den er i 60-70 cm højde.

Nu har jeg været ude for at vande sprængningsområdet, samt de øvrige nyplantninger, og sørme, den første tomatblomst er der!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar