mandag, maj 03, 2010

Forår i køkkenet og frisk fra Fyn

Det sikre tegn på forår, der er en mindre myreinvasion i køkkenet. Opvaskemaskinens skylleprogram bliver brugt flittigt, når den står halvfuld, for ikke at friste de små kræ over evne og reklamere alt for meget for 'spisekammeret'.
I går var det pragtfuldt vejr og forældrene fra Fyn var inviteret på besøg til frokost, for behørigt at beundre vores nye indgang og udendørsbelægning. For en gangs skyld var jeg helt med i gæsteforberedelserne, havde endda nået at sætte mig ved rokken og spinde et par meter lige inden de kom, så der var lidt garn på rokken til demonstrationsformål for gæsterne.

Det var dejligt at have besøg og vi fik en herlig værtsgave, for de havde en pose helt friske hjemmeavlede kartofler med.
Umm, halvdelen af dem gik til aftensmaden søndag, hvor vi fik stegt hane med estragon, krydderurten direkte fra køkkenhaven. Selv om jeg har sunget lidt om det har vi ikke fået høns, og for at få steg skal kræet jo også både slagtes, renses og plukkes.
Bortset fra det sidespor om hønsehold, som ikke kommer til at ske foreløbig, så er det prototypen på min yndlingsmiddag: Meget enkel middag, med gode råvarer og der er mad til i dag også, hvor vi alene skal have skrabt den sidste halvdel af kartoflerne. Der er nok også til en kartoffelmad med purløg til tirsdag. Rettelse: Der er faktisk nok til en lille gang kartoffelsalat, med frikadeller :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar