søndag, maj 08, 2016

Broderier mm

Forårssøndag for fuld skrue, når det danske vejr viser sig fra sin mest charmerende side. Så glemmer vi lige at det er mindre end to uger siden, at jeg tænkte med længsel på vinterdækkene, efter en kraftig sludbyge i nærheden af Århus. Nu er det terrassevejr, med udsigt til en ådal, der hastigt bliver grøn. Vores egen bøgehæk er også ved at springe ud, endelig.
Siden påske er der sket noget stort, jeg er nemlig blevet færdig med et af de større broderier – Bindesbøl-puden. Dvs. den er ikke monteret endnu, så der mangler lige den sidste detalje med at finde det rigtige stof og sætte sig ved symaskinen. Men ikke desto mindre.
Kittet blev købt hos Broderi Moderne i Århus for længe siden, sammen med Strikkeforskeren. Som for længst er færdig med den Florapude, hun købte den gang.
Det færdige arbejde er så blevet fejret ved at anskaffe to! nye broderier – en ny pude, denne gang en Birthe Larsen / hør i blå, grå og lilla (hedder 'lilla-blåkomposition', hvad sker der lige her?), samt et mindre pudestykke med et kendt og elsket grundstof – chokolade. Må nok erkende, at jeg heller ikke på broderi går ned på lager lige foreløbig. Og mængden af overskuds-broderigarn vokser, så jeg er snart nødt til at finde på noget eget design. Men ikke lige nu – har lige et par projekter i gang. I første omgang kan jeg forlyste min indre systematiker med, at der er potentiale til en større gang almindelig sortering af broderigarn i kvaliteter og farvenumre.
På sokkefronten er der to par i gang – et par flyegnede (træ-strømpepinde) Cookie A-strømper, fordi jeg lige har været på tur (jobrelateret) og et par ret almindelige strømper i Arne/Carlos designgarn. Garnet til begge faktisk anskaffet indenfor nyere tid i den lokale Garn og design, som nu desværre er lukket. Meget trist, det var byens bedste garnbutik. Mange af garnbutikkerne har vist svært ved at klare sig mod nethandelen, og det faktum at der er mange velvoksne lokale garnlagre. Det er i alt fald ret begrænset hvad jeg selv har købt af garn de sidste to år, bort set fra tre cones til yderst favorabel pris.
Og sandelig, så er jeg godt i gang med 2. ærme på Kærestens sweater. Forunderligt, hvor meget lettere det er, at strikke et snoningsmønster når rytmen i det er gået op for mig. Det ender såmænd med en sweater med ærmer i fuld længde.

Rigtig god uge – det ser jo ud til at blive fremragende vejr. Er personligt lidt spændt på, hvor meget af ugen jeg kommer til at bruge i et tog, mens DSB og Banedanmark finder rytmen med den nye sporarbejde-køreplan.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar