mandag, maj 16, 2016

Prøve på 'ny' opslag / aflukning

Fotodokumentation på Bindesbøllen. Som det ses, er der ikke sket mere mht. montering, ud over at der er klippet af og zigzagget på den ene side. Det ligger ikke i kalenderen lige pt. at sætte tid af til jagt på bagbeklædning. Det vil sandsynligvis være i en stofbutik i København, og lige nu, med sporarbejde mm. er det prioriteten at komme hjem, ikke at tage en bytur. Den forgangne uge har været en transportmæssig udfordring, også kaldet hårdt ramt af togbusser og forsinkelser. Jævnt træls, faktisk.
Derfor, så ligger denne foreløbig i stakken af færdige, men ikke helt færdige projekter og venter på både indkøbs-Ida og Monterings-Åge. 
Lidt lettere at få helt afsluttet var denne klud, som var gårsdagens 'projekt'. 52 g Bomuld-lin fra Drops, pind 4, og en prøve på turbular cast-on og turbular cast-off. Specielt det sidste var godt at få øvet, for det kræver lidt øvelse at trække til, så det bliver jævnt løst, uden at blive hverken for stramt eller løst. Det lykkedes ikke helt, men dog nogenlunde til sidst. På billederne er enderne hæftede, men ikke klippet helt tid, det gør jeg når den nu vaskede klud er blevet tør.

Teknikken: Jeg kunne godt blive fan af turbular cast-on til kanter på trøjer mm, og så er det smart at vide, at der er mulighed for at lukke af i samme stil. Vejledningen er hentet fra Ann Budd: The Knitters handy Book of top-down Sweaters. I øvrigt en udmærket teknikbog med gode anvisninger til egen tilpasning, herunder garnforbrug. 
Nu har jeg så i øvrigt en stribet vaskeklud i en behagelig bomuld/hør blanding. Og jeg fik brugt halvdelen af en garnrest, win.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar