søndag, marts 27, 2016

Påske

Påskedag, næstsidste dag i striben af helligdage.
Efter en dejlig dag i går, hvor solen skinnede og vi mindedes Halfdan Rasmussen med både viftende vasketøj og beskæring af frugttræer er det mere gråt i dag. Det betyder dog bare, at der er ekstra anledning til at nyde påskehønen og dens fyld.
Hønen har tjent os til påske i mange år og har takket være ægge-udsalg i den lokale Kvickly i går fået fyldt maven godt op med diverse påskeæg. Der er (var) faktisk top på.

Hønen er lavet af en lokal keramiker.
Ud over chokoladepåskeæggene har jeg fornøjelsen af et knapt så fordøjeligt påskeæg - et kit fra Habu. Det er et japansk mærke, som jeg længe har haft kig på, med deres helt anderledes garner mm. Blandt andet dette, som er et papirlignende garn, så vidt jeg kan se baseret på hør, og ganske anderledes end noget jeg endnu har haft fingrene i. Det skal blive til en kortærmet pullover, som der heldigvis findes eksempler på på Ravelry. Selv om garnet ser stift ud er det lettere at strikke med end jeg havde frygtet, selv med to tråde sammen. Strikket på pind 6, bliver det til noget ret hurtigt. Det bliver let som - ja, papir, og ret spændende at se, hvad det bliver til.
Det bliver i alt fald et unika-stykke tøj, som nok skal give et hovedbrud eller to, før jeg regner alt ud om montering og finish. Fx, hvad jeg skal bruge til sammensyning af delene, når jeg når dertil. Den tid, den fornøjelse, foreløbig vil jeg nyde at strikke noget anderledes og spændende. Inkl. en japansk måde at skrive opskrifter på, som også er noget anderledes.

Foråret er på vej - uanset at det var regn, så er de første anemoner dukket frem, med blomst. Det så jeg i dag, på en våd gåtur.
God påske!

1 kommentar:

  1. Det ser lækkert ud og blusen er sød. Jeg har før strikket i japansk garn fra Tøndering, der er nogle lækre kvaliteter og det bliver netop let, men samtidig lækkert.

    SvarSlet