torsdag, marts 17, 2016

Ferieminder

For et par uger siden havde vi ferie. Den blev blandt andet brugt på en tur til Hamborg - en favoritby. De har gode museer, blandt andet så vi en udstilling om jugendstil på Museum fur Kunst und Gewerbe (Kunstindustrimuseet).
Vi så også en helt anden udstilling med rigtig meget energi - Geniale Dilletanten, om 80'erne i tysk ungdomskultur. Skramlet, garanteret hårdt og virkelig fint at se en vel-kurateret udstilling.

På den mere fredelige front er der vasket adskillige kvadratmetre stof, noget er skåret og jeg er ved at sy:
Det begynder sådan her:
På indkøbssiden tog vi det roligt i Hamborg. Der er rigtig mange dejlige butikker, jeg nåede dog ikke at besøge nogen garnbutikker. Museumsbutikker og boghandler derimod, så selvfølgelig kom der lidt med hjem fra besøget. Den hvide er tyk, på tysk og med flotte billeder. Der er stof til nogen timers drypvis læsning, med en ordbog i nærheden.
Den gule er også på tysk, men noget kortere formuleringer, så lettere tilgængelig. En tysk kunstner og tegner, der også havde en udstilling på MKG og laver nogle meget finurlige tegninger. En stor fornøjelse og en fin landing efter den voldsomme energiudladning fra 80'ernes avantgarde.

I øvrigt, så huser MKG også et helt Panton-rum, i orange, lilla og rød. Hvis nogen skulle have lyst til en gensyn med farver og runde former. Et obligatorisk kig, hvis man er på museet, efter min mening.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar