tirsdag, juli 23, 2013

Sommerstrik og lidt nyt til garnhylden

I starten af ferien blev denne færdig, komponeret efter en Zimmermansk grundmodel, og lidt ekstra leg med kanter.
Basis var tre + to + ét nøgle Geilsk Bomuld/uld fra lageret (pudser glorien) i to blå nuancer samt en lys brun. De har ligget og kigget længe, beregnet på at blive brugt sammen, og nu skulle det være, til en overgangsbluse.
Jeg har det fint med at strikke nedefra, så efter lidt målen og beregnen blev der slået op.
Inderkanten er strikket på pind 2½ eller 3 og selve blusen på pind 3½. Der er syet sammen med køkkensting under ærmerne, så det er en fuldstændig sømløs bluse. Striberne er strikket med næsten usynlige overgange.
Egenkomponeret, med sigte på en kort model, lige på hoftekanten. De Zimmermannske indtagninger virker lidt aggressive, men effektive. 2 x indtagninger, som hver reducerer maskeantallet med 1/3 (af det aktuelle antal, for en god ordens skyld), så er der ligesom taget ind. Lidt venderækker i nakken, for lige at få en smule højere nakke, hvilket ikke er helt let til at få til at gå op med striber.
Garnet er blødt og lækkert, og værket vejer tilsammen 185 g - det vil sige at jeg kunne have sparet det brune garn og holdt kanterne helt mørkeblå. Det brune giver dog lige lidt mere karakter til den så pæne blå i blå model.
Pasformen er fin og når temperaturen falder en anelse er jeg klar til at tage den nye bluse i brug.

Glorien faldt så ned om ørerne i lørdags, hvor der sneg sig 4 nøgler grålig og 6 nøgler hvid bomuld/hør blanding med hjem. Nu overvejer jeg om det skal blive til denne model, eller en mere almindelig, stribet cardigan eller noget helt tredje. Hmm.

6 kommentarer:

 1. Meget flot og anvendelig! Selvfølgelig fortjente du lidt nyt garn....

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og rart med opbakning :-)!

   Slet
 2. Supersød og anvendelig sommerstrik og jeg er vild med den brune detalje i ærmet. Jeg kan også godt lide, at den er lidt løsthængende og ikke sidder klistret direkte på kroppen, som alt for mange modeller gør i dag efter min mening.

  Du har helt sikkert grund til at pudse glorien, også selvom der er købt nyt garn hjem. Jeg glæder mig til at se, hvad du får strikket af det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :-)
   Der leges med strikkeprøve lige nu i det tunge bomuld/hør garn.

   Slet
 3. Fin klædelig model. Zimmermann er et spændende bekendtskab. Har du nogen af hendes bøger? Jeg har overvejet at lave regnestykket til en top-down bluse.... men ikke haft modet til at hoppe ud i det endnu!

  SvarSlet
 4. Ja, gode basismodeller til selv at prøve. Jeg har Kniiting without tears. Spring ud i det, det er sjovt!

  SvarSlet